MataróAcord per obrir a l’ús de la ciutadania la carretera N-II

Acord per obrir a l’ús de la ciutadania la carretera N-II

spot_img

La declaració s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups (PSC, ECPM, ERC i C’s) i l’abstenció de Junts x Mataró

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró va aprovar ahir una declaració institucional presentada per En Comú Podem Mataró que insta a transformar la N-II en una carretera oberta a la ciutadania. La declaració s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups (PSC, ECPM, ERC i C’s) i l’abstenció de Junts x Mataró.

El text sol·licita accelerar l’execució del projecte de pacificació de la carretera, previst al pressupost del 2022 de la Generalitat. “Els problemes de sinistralitat, contaminació ambiental i acústica i emissions causants del canvi climàtic” que comporten les vies interurbanes i l’aposta per la mobilitat sostenible i saludable són les principals raons de la comunicació. L’objectiu és oferir a la ciutadania un espai natural, on es prioritzin els desplaçaments a peu, en bicicleta i transport públic.

La declaració destaca els següents punts per l’execució del projecte:

  • Carril bici del Maresme, que uneixi tots els municipis del litoral maresmenc.
  • 2 carrils al trànsit motoritzat, un per sentit, i prioritat per a línies de bus urbà i interurbà.
  • Ampliació de voreres, places i parcs adjacents amb l’actual N-II. Creació passos subterranis accessibles fins al passeig marítim.
  • Punts intermodals davant de les estacions de tren de rodalies, amb parades de bus que permetin la combinació de tren i bus interurbà amb les xarxes de bus urbà.

La carretera N-II comporta un trànsit diari d’entre 35.000 i 40.000 vehicles, segons dades del Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme. Els moviments socials, com Recuperem el Baix Maresme, han estat organitzant durant els últims anys un seguit de talls a la carretera N-II per crear espais per a la gent i convidar a la població a deixar de banda la mobilitat no sostenible.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img