spot_img
DestacatsL'Antic Hospital tanca per no complir la normativa

L’Antic Hospital tanca per no complir la normativa

spot_img

Es traslladen 76 pacients a tres centres sanitaris per no complir la normativa d’incendis. Les obres que calia fer no es poden assumir, tenint en compte el nou hospital que hi haurà el 2027

El Consorci Sanitari del Maresme començarà a ressituar progressivament l’activitat del centre sociosanitari de l’Antic Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró. La decisió s’ha consensuat amb el Departament de Salut i l’Ajuntament de Mataró després que el consistori hagi iniciat un procediment de cloenda de l’edifici perquè no compleix la normativa actual d’incendis. En total es traslladaran 76 places a tres centres sanitaris més.

Adaptar-lo requeriria un llarg període d’obres i, tenint en compte que el 2027 es preveu que entre un funcionament el nou hospital d’atenció intermèdia de Mataró, s’ha optat per buidar l’espai de manera programada. L’Ajuntament ja ha cedit els terrenys a la Generalitat, un solar situat davant de l’Hospital de Mataró, que actualment s’utilitza com a aparcament. En conjunt, la reubicació durarà prop de tres anys. Des del CSdM s´ha confirmat que dos d´aquests tres centres seran el mateix Hospital de Mataró il´Hospital de l´Esperança de Barcelona i un tercer centre sanitari encara per concretar. Per reduir l’impacte en els pacients ingressats actualment, també augmentarà l’hospitalització a domicili per a pacients de convalescència.

De fet, el Consorci no preveu que la reubicació acabi afectant els pacients ingressats actualment, que romandran a Sant Jaume fins que se’ls doni l’alta. Paral·lelament, també es treballa al desplaçament temporal de la plantilla. El nou centre comptarà amb 244 places per a pacients. També hi haurà 82 places d’hospital de dia. En total seran 14.000 metres quadrats de superfície construïda. Pel que fa a l’activitat ambulatòria que es presta actualment a l’Antic Hospital Sant Jaume, el CSdM ha proposat a l’Ajuntament de Mataró que es puguin concentrar a la planta baixa de l’edifici fent una reforma puntual de l’espai.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img