MataróS'APROVA EL PLA D'ACCIÓ DE MATARÓ AGENDA URBANA 2030

S’APROVA EL PLA D’ACCIÓ DE MATARÓ AGENDA URBANA 2030

spot_img

El Pla és un full de ruta per guiar la planificació de la ciutat cap a un desenvolupament sostenible i inclusiu

El Pla d’Acció de Mataró Agenda Urbana 2030 es va aprovar ahir al Ple municipal ordinari de setembre. Es tracta d’un full de ruta per guiar la planificació local cap a un desenvolupament més sostenible, inclusiu i humà. El document segueix la metodologia marcada per l’Agenda Urbana Espanyola, que es caracteritza per un procés participatiu i en evolució constant.

El diagnòstic de la ciutat de Mataró s’ha fet a través de cinc mirades: ciutat pròspera, ciutat inclusiva, ciutat resilient, ciutat ecològica i saludable i ciutat intel·ligent i connectada.

28 projectes per fer front als reptes de la ciutat

El procés de participació per a l’elaboració de l’Agenda Urbana Mataró 2030 ha permès identificar els principals reptes de ciutat, així com recollir les diferents propostes d’actuació. Per fer-ho possible, s’han celebrat diferents fòrums, debats i jornades tècniques, sumant els comentaris i opinions de la ciutadania, que ha participat a través de la plataforma DECIDIM.

Aquest procés ha donat resultat a 28 projectes, entre els quals s’inclouen Mataró Circular 2030 o el desenvolupament de les Cinc Sènies, dins de l’àmbit estratègic de Ciutat Pròspera. En el marc de Ciutat Inclusiva, hi ha la rehabilitació energètica de comunitats vulnerables o la sensorització de les llars, entre d’altres. Pel que fa a la Ciutat Ecològica i Resilient, alguns dels projectes són la renaturalització de l’espai urbà i el desplegament de comunitats energètiques i autoconsum compartit. Finalment, en el marc de la Ciutat Intel·ligent i Connectada hi ha el projecte de la digitalització de la gestió de l’aigua o la creació d’una oficina de gestió de dades.

El Pla d’Acció de l’Agenda Urbana Mataró 2030 s’articula com un mecanisme per a la transformació urbana i social. És un procés que estarà en constant transformació, readaptant-se als nous desafiaments i reptes que el context socioeconòmic i el canvi climàtic presenti per Mataró els pròxims anys.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img