DestacatsLa celebració de la Diada de Catalunya torna sense restriccions a Mataró

La celebració de la Diada de Catalunya torna sense restriccions a Mataró

spot_img

L’ofrena floral ha comptat amb la presència de públic, dels grups municipals i d’entitats de la ciutat

La celebració de la Diada Nacional de Catalunya ha tornat aquest diumenge sense restriccions a Mataró. Després de dos anys amb la celebració restringida a causa de la pandèmia per COVID-19, aquest any s’ha recuperat el format tradicional. L’ofrena floral ha estat el principal acte de la ciutat i ha comptat amb la presència de públic, on l’alcalde i els portaveus dels grups municipals han fet la seva ofrena.

L’acte s’ha celebrat a les 10:30h del matí davant del monòlit a Rafael Casanova i ha començat amb la interpretació a càrrec del Cor Madrigalista de Mataró d’“El Cant del Poble”. Durant l’ofrena, el Cor també ha interpretat “Els Segadors”. Després, l’entitat Mestres del Gai Saber ha fet el ball d’homenatge a Joan Serra, dansa que es basa en la polca dels balls de gitanes.

L’ofrena floral ha comptat amb la participació dels diferents partits polítics, sindicats i entitats de la ciutat. La presidenta d’Òmnium Maresme, Laia Nonell, ha llegit el manifest al qual s’hi han sumat 26 entitats mataronines, on s’ha destacat el desig de “construir espais de trobada, debat i discussió per generar consensos socials en la defensa dels drets civils i polítics” de la ciutadania.

El programa d’actes de la Diada també ha inclòs una ballada de sardanes a la plaça de Santa Anna a càrrec de la cobla Ciutat de Granollers. El darrer dels actes serà la conferència institucional que porta per títol “Apostar per la pau i els drets humans en un món convuls” i que anirà a càrrec del politòleg, periodista, activista per la pau i el desarmament, Jordi Armadans. L’acte, que s’organitza conjuntament amb Òmnium Cultural, se celebrarà el 14 de setembre a les 19.30h al Saló de Sessions de l’Ajuntament.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img