MataróPlaques solars a la pista de Cerdanyola donaran electricitat a famílies vulnerables

Plaques solars a la pista de Cerdanyola donaran electricitat a famílies vulnerables

spot_img

La previsió és que les plaques solars puguin donar servei a fins a 175 llars situades al voltant de la pista poliesportiva de Cerdanyola

L’Ajuntament preveu iniciar al primer trimestre de 2022 la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la Pista poliesportiva municipal coberta de Cerdanyola. El projecte ja està aprovat i s’ha presentat tant a la Comissió Informativa Municipal de Qualitat Urbana: Sostenibilitat i Espais Públics com al Consell Territorial de Cerdanyola.

La instal·lació fotovoltaica se situarà sobre la coberta de la pista, tindrà 304 mòduls i una potència de 100 kW. Es preveu que produeixi 142.250 kWh d’energia cada any que suposarà deixar d’emetre 28,5 Tn de CO2 a l’atmosfera: una part es destinarà a l’autoconsum de la pista poliesportiva i la resta es podrà repartir entre les llars que estiguin en situació de vulnerabilitat energètica dins un radi de 500m al voltant.

La previsió és que pugui donar servei a fins a 175 llars dins aquesta àrea determinada, que veurien abaratit el rebut de la llum en la part corresponent al consum. El sistema per fer arribar l’energia a aquestes llars serà mitjançant la pròpia xarxa elèctrica, per acord de compensació amb la companyia distribuïdora.

El projecte té un pressupost de 176.960 € i les obres, un cop iniciades, duraran tres mesos. Ara s’ocuparà només el 50% de la superfície de la coberta, de manera que en el futur hi haurà la possibilitat d’augmentar la producció fotovoltaica amb la instal·lació de noves plaques ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img