MataróCultura'Estimada Mirta', tercera novel·la de la mataronina Maria Escalas

‘Estimada Mirta’, tercera novel·la de la mataronina Maria Escalas

spot_img

Maria Escalas ens porta la història apassionant d’una nissaga de mallorquins establerts a l’Argentina convulsa del segle XX

Amors prohibits, la revolta per la llibertat, el remordiment d’un home envellit: Maria Escalas ens porta la història apassionant d’una nissaga de mallorquins establerts a l’Argentina convulsa del segle XX.

Buenos Aires, 1947. En Francisco desembarca del vaixell que l’ha dut fins al continent inabastable. Amb a penes setze anys, encara està plorós d’haver deixat enrere la família i l’estimada Mallorca per provar sort a l’altra banda de l’Atlàntic. Comença com a aprenent a la fàbrica de màquines de cosir del pròsper empresari don Gaspar, on no deixa passar l’oportunitat d’ascendir professionalment i facilitar l’establiment de la resta de la seva família a Buenos Aires. Però a l’Argentina convulsa de mitjan segle xx, els dolços privilegis de l’ascens social es paguen amb un alt cost que en Francisco no es podia imaginar.

Poderosa i increïblement atmosfèrica, ‘Estimada Mirta’ reuneix els ingredients de les grans nissagues familiars: l’amor i l’engany, la lluita per la llibertat, la força dels llaços de la sang i la llosa d’un passat imperdonable. Amb la seva tercera novel·la, Maria Escalas fa gala d’una maduresa literària portentosa i es consagra com una autora imprescindible de la narrativa contemporània en català.

Maria Escalas és música professional i professora de Música a secundària. Va iniciar una trajectòria literària d’èxit amb la novel·la ‘Abans que el teu record torni cendra’, una apassionant història d’amor que ens va traslladar als anys de la Segona República i la Guerra Civil a un petit llogaret de Mallorca. La seva segona novel·la, ‘Sara i els silencis’, ressegueix la vida de la Sara, una jove amb talent musical que reprèn la composició d’una obra inacabada que volia dedicar al seu pare. Amb la seva tercera novel·la, ‘Estimada Mirta’, Escalas es consolida com una de les autores catalanes imprescindibles del segell Amsterdam ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img