MataróMataró rep d’1,4 milions d'Europa per millorar la competitivitat comercial

Mataró rep d’1,4 milions d’Europa per millorar la competitivitat comercial

spot_img

L’enfocament més innovador del projecte és la incorporació de l’element tecnològic com a palanca de transformació del comerç.

La línia d’ajuts d’aquesta convocatòria s’emmarca en el programa del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme de suport al comerç: “Ajuts a mercats urbans sostenibles” i la subvenció per a Mataró és d’1.445.833 €. Forma part del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia promogut pel govern central, que permetrà finançar gairebé el 60% del cost total del projecte “Mataró: Innovació urbana en el comerç”.

El projecte presentat i reconegut pel ministeri contempla diferents línies d’actuació per tal de garantir un enfocament global. La convocatòria preveu incloure accions ja desenvolupades durant l’any 2021, i noves accions a executar durant l’any 2022. Això ha permès incorporar al projecte la realització de millores a l’entorn urbà, algunes ja finalitzades i altres planificades per l’any proper, així com l’impuls d’accions vinculades a la sostenibilitat i l’economia circular com la recollida de la brossa comercial Porta a Porta a la zona del centre amb un sistema més sostenible.

L’enfocament més innovador del projecte, alineat amb les prioritats de la convocatòria, és la incorporació de l’element tecnològic com a palanca de transformació del comerç. En aquest sentit el projecte de Mataró preveu facilitar i donar un important impuls al sector comercial a través de la definició i implementació d’un un RetailLab (un laboratori de solucions tecnològiques adaptades i a disposició del teixit del comerç local per tal de promoure una millora de la competitivitat dels negocis comercials a través de la introducció d’eines digitals), la instal·lació de pantalles informatives digitals en diferents punts, la implementació d’un dispositiu exterior multimèdia a l‘Espai Mataró Connecta per a dinamitzar també l’activitat econòmica, la implantació de la xarxa wifi a la zona del centre o el sistema de comptatge i anàlisis de perfils de persones en punts estratègics de la via pública ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img