Anunci Publicitarispot_img
MataróDinàmicsSent referència des de 1920: ZD impulsa el tèxtil mataroní

Sent referència des de 1920: ZD impulsa el tèxtil mataroní

spot_img

ZD va fundar a la ciutat el 1920 per la família Doria i Beltrán, i als anys setanta va ser adquirida per Àngel Muñoz

La realitat industrial del primer món ens demostra que les fàbriques han deixat d’estar al centre de les ciutats. La deslocalització en països subdesenvolupats o l’agrupació del teixit industrial als polígons ha trencat amb el context del passat, on els carrers principals dels municipis es trobaven farcits d’indústria. A Mataró, però, hi ha una empresa històrica que trenca amb aquesta dinàmica. Parlem de ZD Zero Defects, una companyia familiar especialitzada en confecció de roba interior amb més de 100 anys d’història.

Es va fundar a la ciutat el 1920 per la família Doria i Beltrán, i als anys setanta va ser adquirida per Àngel Muñoz. Muñoz tenia una fàbrica de fils al Maresme i va apostar per entrar al ram de la confecció. Des de l’inici, la nova propietat va tenir clar que calia buscar un producte de gran qualitat. Per això s’importava tot el material des de la famosa casa Lycra Dupont, als Estats Units. El 1975, la fàbrica llança al mercat els seus innovadors calçotets de cotó elastitzat sota la marca ZD: Zero Defects.

Sempre a Mataró

Des d’aquells temps d’explosió innovadora, l’empresa s’ha mantingut sempre al centre de la ciutat. Actualment dóna feina a unes 30 persones, ja que tota la producció (unes 300.000 unitats a l’any) es realitza a casa nostra. Actualment, ZD Zero Defects es ven a 800 punts de venda d’Espanya, Portugal, França, Itàlia i Alemanya, sumant una facturació total d’uns dos milions d’euros.

Cal destacar que ZD està dirigida per la tercera generació dels Muñoz. Katy Muñoz, néta d’Ángel Muñoz, es va incorporar el 2012 com a directora comercial, i fa un any que va ascendir a CEO, rellevant el seu pare. La filosofia de ZD està lligada a la producció de màxima qualitat. Competir amb fabricants low cost és impossible i, per tant, s’intenta buscar la matèria primera més exclusiva per oferir un producte de primera línia.

Innovació constant

Un dels pilars que ha marcat la trajectòria de ZD durant la seva història ha estat la innovació, fonamental també en un sector tèxtil a vegades vist com un món massa tradicional. L’empresa mataronina és pionera en la utilització de teixits únics, els quals ha incorporat a la seva roba interior.  Utilitzar la fibra de soja n’és un exemple. ZD la va incorporar el 2011 a la seva producció de roba, sent l’única empresa espanyola que fabrica amb fil de soja. Es tracta d’un teixit intel·ligent que ha suposat una nova fita en la innovació tèxtil i que aporta propietats úniques com la gran capacitat d’absorció i transpiració, hidratació i suavitat ■

Anunci Publicitarispot_img
Anunci Publicitarispot_img

Articles similars

Anunci Publicitarispot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img