MataróNotíciesMataró celebrarà Sant Jordi amb Fira del Llibre i activitats al carrer

Mataró celebrarà Sant Jordi amb Fira del Llibre i activitats al carrer

spot_img

El Sant Jordi a Mataró recupera la seva essència amb un programa d’activitats adaptat a les normatives sanitàries

Després que l’any passat els ciutadans es van veure obligats a celebrar la festa del llibre i de la rosa tancats a casa i amb activitats virtuals, enguany el Sant Jordi a Mataró anirà recuperant a poc a poc la seva essència amb un programa d’activitats adaptat a les normatives sanitàries, però en format presencial.

La Fira del Llibre, tot i que reduïda, es farà a la plaça de Santa Anna (de 9h a 21h) i es tornaran a celebrar actes com la Fogonada i el Llibre Gegant de Contes, mentre que la Gegantada es reconverteix en una Mostra de balls de gegants.

A la Fira hi haurà nou parades per escollir entre les principals novetats editorials, l’espai serà reduït i només hi haurà les parades de les llibreries per complir amb les restriccions marcades pel PROCICAT.

Aquest any la celebració de les fires del llibre està subjecta als protocols, restriccions i criteris sanitaris que determina el Pla Específic Sant Jordi 2021 elaborat per la Generalitat de Catalunya.

Les principals modificacions són que només es poden muntar el dia 23 d’abril i s’han de fer en un espai perimetrat per tal de separar fluxos de persones i evitar aglomeracions, amb control d’accés, distanciament entre parades, sentit únic de circulació i aforament limitat en funció dels metres d’ocupació. A la Fira hi haurà nou parades per escollir entre les principals novetats editorials, l’espai serà reduït i només hi haurà les parades de les llibreries per complir amb les restriccions marcades pel PROCICAT.

Agenda d’actes

El gran gruix d’activitats culturals, que també es veuen afectades per les restriccions, es concentra des de divendres 23 al diumenge 25 d’abril.

  • La Fogonada: la Fogonada d’enguany s’adaptarà a les restriccions i no farà el recorregut tradicional, sinó que es concentrarà a la Plaça de l’Ajuntament amb el públic assegut, control d’aforament i cita prèvia. Per tal d’arribar al màxim de gent possible es faran tres passis (23, 24 i 25 d’abril).
  • La Gegantada: la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró i la Direcció de Cultura han reformulat l’acte en una Mostra de Balls de Gegants. Tretze colles de la ciutat participaran en aquesta activitat que es durà a terme al Parc Central el dia 23 d’abril a les 19 h i el dia 24 d’abril a les 12 i a les 19 h.
  • Altres activitats: El diumenge 25 d’abril se celebrarà la 45a edició del Llibre Gegant de Contes a la plaça de l’Ajuntament. Des de les 11 fins a les 14 h, diferents artistes de la ciutat il·lustraran sobre paper les aventures que vulguin explicar els nens i nenes de Mataró. Es demana que es porti la història escrita des de casa. La conferència institucional d’enguany es farà dimecres 28 d’abril a les 19 de la tarda a la Carpa del Parc Central i anirà a càrrec del poeta Enric Casasses, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020. El títol de la conferència és “Marramaus de llegidor” i per assistir a l’acte cal reservar entrades al web culturamataro.cat.
spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img