spot_img
MataróEl PADES amplia el seu equip per donar millor servei a pacients...

El PADES amplia el seu equip per donar millor servei a pacients i famílies

spot_img

Els usuaris d’aquest servei són pacients en situació de final de vida, en fase avançada de la malaltia i malalts crònics complexos

Funciona ara de dilluns a diumenge i de 8 a 20 hores, mentre que abans donava servei entre setmana i fins a les 15 hores. Això ha estat possible gràcies a la incorporació de dos professionals d’infermeria, que han passat a formar part d’un equip multidisciplinari de set persones: una metgessa, quatre infermeres, una treballadora social i el suport d’una psicòloga.

El Programa d’Atenció Domiciliaria i Equips de Suport (PADES) del Consorci Sanitari del Maresme es va posar en funcionament el 1996 i, des de llavors, ha atès a més de 4.000 malalts i les seves famílies. Els usuaris d’aquest servei són pacients en situació de final de vida, en fase avançada de la malaltia i malalts crònics complexos amb una incapacitat o dependència important.

Atenció a domicili

Es tracta d’un equip sanitari que dóna suport a l’atenció primària i atén a les persones al seu domicili, en aquells casos complexes que es beneficien de la interdisciplinarietat i l’especialització. Fan una atenció global de persones en situació de malaltia avançada, especialment a pacients amb càncer, i combinen l’atenció a malalts geriàtrics i a malalts amb malaltia crònica evolutiva que precisen cures pal·liatives. Les funcions principals d’aquest equip són:

  • Realitzar el seguiment clínic de la malaltia i controlar els símptomes
  • Capacitar la família per atendre el malalt en el seu entorn
  • Donar suport emocional
  • Coordinar altres professionals assistencials i serveis
  • Conèixer i proporcionar recursos sociosanitaris
spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img