MataróMataró tindrà espais de joc per a infants amb diversitat funcional

Mataró tindrà espais de joc per a infants amb diversitat funcional

spot_img

Es buscarà, doncs, adaptar els parcs infantils de tota la ciutat per fer-los accessibles amb diferents actuacions i estratègies

L’article 7 de la Declaració dels Drets de l’Infant afirma que “els nens ha de gaudir plenament de jocs i esbarjos, els quals hauran d’estar orientats a les finalitats perseguides per l’educació; la societat i les autoritats públiques s’esforçaran a promoure la satisfacció d’aquest dret”

Els parcs infantils són una garantia per al joc en els espais públics de pobles i ciutats. No obstant això, en la majoria de països no hi ha cap criteri sobre com ha de ser un parc infantil accessible. L’accessibilitat als parcs infantils segueix sent un repte pendent per a la inclusió dels nens i nenes, pares i mares, avis i àvies, amb o sense discapacitat en un mateix espai de joc.

Mataró es vol posar al dia en la matèria, i és per això que tots els grups municipals van aprovar per unanimitat en el darrer Ple del mes de juny una proposta presentada per Junts per Mataró: que la ciutat implanti un Pla de Jocs per a infants amb diversitat funcional.

Es buscarà, doncs, adaptar els parcs infantils de tota la ciutat per fer-los accessibles. La proposta contempla que instal·lar paviment de cautxú als parcs infantils, ja que és l’únic material universalment accessible. De la mateixa manera, caldrà assegurar la presència d’elements de joc accessibles i també específics per a nens i nenes amb discapacitat al llarg de les instal·lacions.

Fer difusió

La proposta també inclou la publicació, abans de l’inici del curs 2021-2022 de la llista de parcs infantils de la ciutat de Mataró que siguin accessibles a la pàgina web de l’Ajuntament, tot especificant el nivell d’accessibilitat, per tal que les famílies puguin consultar i decidir l’opció que els va millor pels seus infants. Igualment, també es contempla l’opció de fer una investigació sobre cada zona poblacional per identificar si cal introduir elements de joc específics per a certs graus de discapacitat ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img