RecordsTorna la màgia del Posidònia Fest

Torna la màgia del Posidònia Fest

spot_img

Els dies 1, 2 i 3 de setembre de 2022 el Port de Mataró acollirà la segona edició del Posidònia Fest, un festival de música que s’està consolidant com la referència cultural de la ciutat per a tancar la temporada d’estiu.

Una de les grans novetats d’enguany és que hi haurà dos escenaris. En l’escenari principal, conservant els mateixos horaris que en l’edició anterior (19h i 21:30h), hi actuaran Caamaño&Ameixeiras, Roger Mas, Jo Jet i Maria Ribot, Marina Rossell, Magalí Sare i Miquel Gil. L’altre escenari estarà dedicat exclusivament a artistes del Maresme (Golden Embers, Diode i Mama Calypso), els quals han estat escollits després d’una crida oberta feta per l’organització del Posidònia.

L’altra gran novetat és l’aforament que, un cop superades les mesures Covid, serà de 400 persones assegudes. A banda de ser un festival de música, el Posidònia Fest també s’ha convertit en un espai dedicat a l’art. Enguany s’ha arribat a un acord de col·laboració amb el Festival Revela’t, que farà una exposició de fotografia analògica al Port .

Caamaño & Ameixeiras

Sabela Caamaño (acordió) i Antía Ameixeiras (violí i veu) ens presenten l’espectacle ‘Aire!’, una celebració sensorial que ens convida a ballar i cantar ‘Aire!’ representa un crit exaltat, entusiasmat, d’explosió i catarsi col·lectiva. Una invitació a ballar i a cantar.

A través d’una amalgama de composicions pròpies i curosos arranjaments, Caamaño & Ameixeiras ofereixen una aproximació a diferents músiques i balls populars, tenint sempre Galícia com a punt d’origen i retorn, com a batec constant, i posant en evidència la germandat entre tradicions. Així, ‘Aire!’ recorre llocs distants geogràficament, des dels confins d’Europa fins a l’altra banda de l’Atlàntic, però propers en essència. En aquest primer treball discogràfic, el duo gallec recorre també la geografia de
les emocions, des del més íntim, petit i delicat fins al més poderós i salvatge.

Roger Mas

La seva música es basa en tres pilars: la música moderna, la música tradicional i els sons ancestrals del món. Les seves lletres barregen el llenguatge del carrer amb les paraules i les expressions literàries que estan desapareixent.

Roger Mas (veu i guitarra), acompanyat per Míriam Encinas (dilruba, flautes i percussió), reinterpretarà les cançons emblemàtiques i conegudes de la seva discografia així com d’altres poetes i autors per compartir amb els assistents històries d’amor i de guerra, de passat, present i futur; d’anhels i enyorances, de fets reals i d’imaginaris…

Concert de cançó inspirat en tres pilars: les músiques modernes, la tradició pròpia i les diverses músiques ancestrals del món, amb lletres que mesclen la llengua del carrer, la literària i els parlars que es perden, i amb l’habitual espontaneïtat i peculiar atmosfera que crea l’artista amb la complicitat del públic.

Roger Mas va néixer el 1975 en una família de músics. Quan tenia cinc anys va començar a tocar instruments, sota la tutela del seu avi. El 1996 va guanyar el Premi de Catalunya Ràdio, fet que marca
l’inici de la seva carrera com a cantant i compositor. Ha publicat 10 àlbums i ha actuat en països com França, Cuba, Itàlia, Brasil, EEUU, Uruguai, Sèrbia, Hongria, República Txeca, Alemanya, Àustria i Canadà.

Jo Jet i Maria Ribot

Jo Jet i Maria Ribot presenten en aquest concert la seva trajectòria musical més rellevant, i inclouen en el repertori les cançons més noves que marquen l’inici de la seva nova etapa. Aquest format de directe és un petit tast de la nova sonoritat que incorporen a la seva música de la mà del Sr Chen, repassant
també totes les cançons que més han sonat en els últims anys.

Amb dues veus, guitarra i la bateria de Josep Cordobés, Jo Jet i Maria Ribot presenten un concert emotiu i trencador que serveix d’introducció al que serà el seu proper disc, sense deixar de fer èmfasi en l’etapa de ‘Sant Llorenç’, el seu tercer treball. A ‘Sant Llorenç’ el grup proposa una mirada sobre el llegat emocional que deixa el pas de les generacions sobre les persones, els llocs i la societat, simbolitzat en el record d’infantesa. Aquest plantejament de mirar endavant sense perdre l’essència es porta al nou directe afegint al duet la força i l’actitud d’una bateria. I és aquest instrument convidat el que, mitjançant la il·luminació dinàmica, dissenya i acompanya l’espectacle de llums sobre l’escena.

Marina Rossell

Marina Rossell presenta ‘300 crits’, disc on segueix la seva ruta natural, avançant en la recerca de les cançons de la resistència. Cançons que neixen de la necessitat de sobreviure als temps maleïts, cançons que sempre ens commouen, i que han acompanyat generacions. Però la Marina no abandona mai la seva part més personal, més íntima: la creativa. I en aquest disc, el vint-i-cinquè de la seva trajectòria, hi trobem temes quasi confessionals com ‘Guardo el dubte’ o ‘Morir d’un llamp’. O la cançó que dona títol a aquest treball, ‘300 crits’, que assenyala els crits nascuts de totes les emocions humanes: crits de goig, de desesper, crits interminables que, a vegades, travessen la naturalesa.

Magalí Saré

‘Esponja’ és el segon disc com a cantautora de la Magalí Sare després d’un llunyà ‘Cançons d’amor i dimonis’ (2018). La temàtica de les cançons d’aquest nou treball gira al voltant de la configuració de la pròpia personalitat, posant l’èmfasi en les etapes de la vida que més van definint el nostre caràcter: la infantesa i l’adolescència, èpoques tendres, convulses i plenes de canvis.

És un disc ple de confessions i ple de sentit de l’humor i la principal inspiració han estat les dones de la seva família: la mare, la germana, la neboda i també ella mateixa. Al disc també hi ha una versió d’una cançó del seu germà i dues col·laboracions amb Salvador Sobral i el grup Las Migas, el qual aporta un toc aflamencat a la producció. A nivell musical ens ofereix un viatge de pop mediterrani amb tocs folklòrics i experimentals.

Molts de vosaltres recordareu a Magalí Sare per haver format part del Quartet Mèlt, per haver estat la cantant del disc d’Estómac de Clara Peya o per haver estat la veu de l’anunci d’Estrella Damm del 2020.

Miquel Gil

20 anys d’Orgànic és un espectacle dissenyat per la celebració d’un treball que ha deixat empremta i ha esdevingut referencial per a les noves generacions. Un disc convertit, des del mateix moment que va veure la llum, en ineludible valor del nostre cànon musical contemporani. Músiques elaborades a còpia de desconstruir l’arquitectura interna de la tradició valenciana. I és que, en aquest espectacle, Miquel, no sols celebra els 20 anys d’edició del disc ‘Orgànic’, també fa un repàs per les cançons més celebrades del seu repertori en solitari. Amb un directe que recrea la sonoritat original i que compta amb alguns dels músics que van formar part de la primera banda, reunits expressament per a aquest projecte singular.

Miquel Gil és considerat una de les grans veus del panorama musical mediterrani. Grata la terra amb un cantar profund i emocionant i, de fet, el seu cant amortitza el llegat de les músiques de tradició oral.

La música de casa nostra

Golden Embers, Diode i Mama Calypso i els Xavals Tropicals seran els representants musicals del
Maresme en la segona edició del Posidònia Fest.

Golden Embers

Andrea Cardenburg (veus, violí) i Ramon Rodríguez (veus, guitarres) lideren el grup mataroní Golden Embers i acaben d’editar el seu primer EP ‘Origen’. La banda es considera una agrupació d’estil cantautor amb influències diverses com el folk, l’indie o el soft rock, cuidant molt el sentit conceptual de les seves cançons dins de l’àlbum.

Diode

Pau Mainé (guitarra i efectes) i Joan Torrentó (violí), duet de El Masnou i Arenys de Mar, respectivament, presentaran ‘Ethymos’, el seu primer disc. Un concert de cançons tradicionals catalanes amb arranjaments influenciats per peces clàssiques i jazz.

Mama Calypso i els Xavals Tropicals

Banda formada per membres de Mataró, Sant Cebrià de Vallalta i Cabrera de Mar liderada per la veu de la compositora, dramaturga i pallassa Maria Solà. Els músics, amb gran experiència en diferents bandes, espectacles de circ i cabaret, ens presentaran un concert que promet convertir-se en un show musical.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img