MataróDinàmicsConsum local i responsable: repte per nous emprenedors al TecnoCampus

Consum local i responsable: repte per nous emprenedors al TecnoCampus

spot_img

Una “hackathon” és un esdeveniment creatiu on es reuneixen estudiants per abordar un repte plantejat per l’organització.

El TecnoCampus, l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat organitzen els dies 16, 17 i 18 d’abril una nova edició de la “Som Hackathon”, centrada en aquesta ocasió en la construcció de solucions tecnològiques per al consum local i responsable. En aquesta edició, actuen com a patrocinadors dues empreses del parc (Everis, Intowin) i la cooperativa FemProcomuns. La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i s’adreça a estudiants universitaris i de centres de secundària. Donada la situació de pandèmia, l’edició d’aquest any serà 100 % online.

Una “hackathon” és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l’organització. Aquestes solucions poden ser diverses, però sempre estan relacionades amb el sector tecnològic.   

Nova realitat

La COVID-19 ha alterat molts dels nostres hàbits. Les mesures extraordinàries adoptades per controlar la pandèmia han paralitzat bona part de l’economia i de la interacció social i  han posat de manifest el caràcter essencial de determinats serveis bàsics, però també la gran dependència que el nostre model de producció i consum té del transport de mercaderies i les grans plataformes de distribució, i l’impacte negatiu que això té sobre el medi ambient.

Hem vist  com és una ciutat sense activitat comercial de proximitat, buida, avorrida i deshumanitzada. I és que el comerç, a més de funcionar com a motor de les economies locals -tant pel seu dinamisme com per l’ocupació que genera- també actua com a espai de dinamització i interacció ciutadana, i contribueix a la cohesió social del municipi.

Una “hackathon” és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l’organització

Missió

A la “Som Hackathon” que se celebrarà del 16 al 18 d’abril al TecnoCampus es té una missió clara: l’objectiu és crear una web, una aplicació, un programa, o qualsevol projecte enfocat a la mobilitat sostenible des de l’àmbit tecnològic. Els equips han de ser de tres o quatre estudiants tecnològics i un o dos empresarials o de màrqueting. Els equips universitaris que resultin guanyadors obtindran un premi de 2.000 euros i accés directe al programa de preincubació del TecnoCampus. Els equips de secundària rebran un premi de 1.000 euros ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img