spot_img
MataróAprovada l'ordenança de mobilitat que regula la circulació de patinets i bicicletes

Aprovada l’ordenança de mobilitat que regula la circulació de patinets i bicicletes

spot_img

En el cas dels patinets, caldrà tenir una assegurança de responsabilitat civil si el vehicle s’utilitza per a una activitat econòmica.

Mataró ha aprovat inicialment una nova ordenança de mobilitat per la ciutat. A excepció dels vots desfavorables de Junts per Mataró, el Ple va votar-hi a favor. El document busca prioritzar el vianant i regular les noves formes de desplaçament que utilitza la ciutadania.

Un dels principals camps d’acció de la nova ordenança és la qüestió de les bicicletes i els vehicles VMP, o patinets elèctrics. A Mataró es prohibeix la circulació amb aquests vehicles per la vorera, excepte si hi ha carril bici senyalitzat.

En el cas dels patinets, caldrà tenir una assegurança de responsabilitat civil en els casos que el vehicle s’utilitzi per dur a terme una activitat econòmica. No es podrà circular acompanyat (dues persones en un mateix patinet), caldrà tenir com a mínim 16 anys i portar casc. En el cas dels cotxes, queda prohibit aparcar més de 15 dies al mateix lloc. La nova ordenança de mobilitat entrarà en vigor després de la publicació dels anuncis oficials i d’un termini de 30 dies d’exposició pública si no hi ha al·legacions.

Prop de 200 sancions

Des que es va posar en funcionament la nova normativa de circulació de vehicles de mobilitat personal, la Policia Local de Mataró ha aixecat prop de 200 actes de sancions a patinets elèctrics. La normativa va entrar en vigor el passat 2 de gener ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img