spot_img
MataróCulturaEl 9 de juliol s'inaugura la Biblioteca Popular de Mataró

El 9 de juliol s’inaugura la Biblioteca Popular de Mataró

spot_img

El pròxim 9 de juliol (12h) obrirà les portes la tercera biblioteca pública de la ciutat que s’integra a la Xarxa de Biblioteques de Mataró.

Ubicada al centre de la ciutat es presenta com un equipament modern i funcional que incorpora un vessant tecnològic adaptat al model BiblioLab de la Diputació de Barcelona.

El Ple del 2 de desembre del 2021 va aprovar per unanimitat el conveni per integrar la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Mataró, que es va ratificar el passat 24 de febrer amb la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i la Fundació Iluro. Amb el conveni es feia efectiva aquesta integració segons la qual la Fundació Iluro cedeix a l’Ajuntament les instal·lacions de forma indefinida mentre tinguin ús de biblioteca. L’espai ocupat per l’equipament són 1.494 m2 i l’accés es farà pel carrer d’en Palau, 18.

L’Ajuntament també té el dret d’adquisició preferent de l’immoble per tanteig i retracte. Per la seva banda, l’Ajuntament subroga el personal (5 persones) que treballen actualment a la biblioteca. La Diputació de Barcelona es fa càrrec de les dues places de bibliotecària.  El cost total per posar en funcionament el nou equipament és de 1.018.219,12€ que s’ha pagat entre la Fundació Iluro, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró.

La Biblioteca Popular neix amb un fort lligam a la història de Mataró i als orígens de la biblioteca popular fundada com a primera biblioteca popular de Catalunya i d’Espanya l’any 1866 per Josep Garcia Oliver ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img