DestacatsLa ciutadania tria cinc dels divuit projectes dels Pressupostos participatius

La ciutadania tria cinc dels divuit projectes dels Pressupostos participatius

spot_img

Cinc de divuit projectes presentats als Pressupostos participatius han sigut escollits per la ciutadania per a executar-se durant els anys 2023 i 2024, amb una inversió d’1,5 milions d’euros. Els projectes triats pels mataronins són aparcaments gratuïts, passos de vianants intel·ligents, adaptar les escoles al canvi climàtic, instal·lació d’horts urbans i millores al Parc del Turó de Cerdanyola.

Les votacions s’han fet en dues fases: una primera des del 19 d’octubre fins al 9 de novembre, i una segona fase de termini complementari per a les votacions online, que es va obrir del 14 al 16 de novembre, després que s’haguessin detectat possibles dificultats a la plataforma Decidim en el procés de registre necessari previ a fer la votació.

Al llarg de tot el procés s’han recollit 1.649 vots emesos per la ciutadania empadronada a Mataró major de 16 anys i que s’han dut a terme tant de manera online a la Plataforma Decidim www.decidimmataro.cat, com en els diferents punts d’informació i votació presencials habilitats arreu de la ciutat. En el primer període de votacions es van recollir 1.515 vots, mentre que en el complementari es van sumar 134 vots online més. El període extraordinari de votacions no ha fet variar el resultat de les propostes més votades.

La proposta més votada: aparcaments gratuïts

La proposta més votada és la d’habilitar aparcaments gratuïts a diferents zones de Mataró, prioritàriament al centre i al nord de la ciutat. També es proposa l’adequació de 33 places d’aparcament de vehicles en superfície  amb anivellament del terra, enllumenat i marcatge de places. Aquesta proposta té un cost de 200.000.

La segona proposta més votada és la de fer passos de vianants intel·ligents, amb un cost de 70.317,73 euros. La proposta es basa en la instal·lació de passos de vianants, formats per plaques lumíniques interconnectades entre si que s’activen amb un sistema de control de presència de persones.

La proposta que té el cost més elevat, amb 750.000 euros, és la d’adaptar les escoles al canvi climàtic. Es tracta d’una proposta que té la idea d’implementar solucions en espais de refugi climàtic de les escoles, com zones d’ombra, vegetació o fonts d’aigua.

La segona proposta amb cost més elevat és la d’instal·lació d’horts urbans, que suposaria una inversió de 350.000 euros. Aquesta actuació se situarà entre els carrers de l’Estadi i el de Mare de Déu de la Cisa, on es farà un tancat perimetral amb la instal·lació d’una xarxa d’aigua per al reg, delimitació de parcel·les i instal·lació d’un WC automàtic.

La cinquena proposta, la menys votada de totes cinc i amb un cost de 100.000 euros, és la que vol millorar el Parc del Turó de Cerdanyola, amb l’arranjament dels accessos i el perfeccionament dels recorreguts, el mobiliari, les tanques i la senyalització.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img