DestacatsComença la vaga de guàrdies a l’Hospital de Mataró

Comença la vaga de guàrdies a l’Hospital de Mataró

spot_img

Aquest dimecres s’ha iniciat a l’Hospital de Mataró l’anomenada “vaga de guàrdies”, on els metges no faran les guàrdies no obligatòries com a protesta pels endarreriments i greuges retributius que els facultatius denuncien que pateixen des de fa anys per part del Consorci Sanitari del Maresme.

Segons asseguren els professionals i el Consorci, en un principi la protesta no afectarà el serveis. Tot i això, els metges adverteixen que estan sobrecarregats i els serveis al límit.

Uns 80 facultatius ja han presentat la renúncia a les guàrdies no obligatòries. La protesta implicarà als facultatius de més de 45 anys, que estan exonerats de les guàrdies i les realitzen de manera voluntària, i els menors d’aquesta edat que ja han fet les 384 hores anuals obligatòries d’atenció continuada.

Una de les principals reclamacions és que tot el dia posterior a una guàrdia (descans postguàrdia) es computi com a jornada laboral treballada i que es millori el preu amb què s’abonen les hores d’atenció continuada voluntàries i les que es realitzen per cobrir necessitats assistencials sobrevingudes.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img