spot_img
MataróSalutSindicats denuncien les llargues llistes d'espera a la comarca del Maresme

Sindicats denuncien les llargues llistes d’espera a la comarca del Maresme

spot_img

A l’Hospital de Mataró s’arriba a comptar amb més del doble de pacients en llista d’espera en diagnòstics amb període de garantia

La problemàtica d’infrafinançament que pateix el Consorci Sanitari del Maresme i, en concret, l’Hospital de Mataró ha estat denunciada en múltiples ocasions i des de fa molts anys pels mateixos professionals sanitaris. L’últim crit al cel arriba en forma d’informe emès pel CATAC, Candidatura Autònoma de Treballadores i Treballadors de l’Administració de Catalunya i sindicat majoritari a l’Hospital. El document exposa com a l’Hospital de Mataró s’arriba a comptar amb més del doble de pacients en llista d’espera en diagnòstics amb període de garantia, si comparem les seves xifres amb les d’altres centres hospitalaris que atenen nuclis poblacionals similars.

El CATAC també lamenta que Mataró sigui qui menys pressupost assignat té per CatSalut malgrat comptar amb més població que Reus, Terrassa i Granollers. “És evident que les dimensions de personal i capacitat de les instal·lacions no són les adequades per la millor assistència a la nostra població de referència”, afirma el document presentat.

Demanda d’un pla estratègic

El CATAC exigeix a CatSalut un pla estratègic que millori les condicions assistencials a tot el Maresme. Segons el sindicat, és necessari actuar, ja que “el Consorci Sanitari del Maresme qui atén a més població de referència si ho comparem amb àrees d’un nivell de població similar”. Les llargues llistes d’espera i l’obsolescència de les instal·lacions, els altres motius.

A continuació adjuntem una comparativa elaborada pel CATAC de les llistes d’espera dels Hospitals de Reus, Terrassa, Granollers i Mataró en els tres diagnòstics amb període de garantia: Cataractes, Pròtesis de Maluc i Pròtesis de Genoll

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img