MataróNotíciesRoger Boixet, un somni i la Síndrome 22q11

Roger Boixet, un somni i la Síndrome 22q11

spot_img

Creuar l’oceà Atlàntic amb una embarcació de 6,5 metres d’eslora i sense cap mena d’ajuda directa és la fita d’en Roger.

La Síndrome 22q11 és un trastorn causat per una afectació del gen 22. Afecta el sistema cardíac, causa anomalies al paladar, penalitza la concentració i la força muscular i provoca dislèxia i TDA. Està catalogada com a malaltia minoritària i, per tant, la desenvolupen molt poques persones. En Roger Boixet n’és una. Aquest mataroní de 19 anys només en tenia 13 quan li van diagnosticar la Síndrome 22q11, però rebre la notícia no l’ha fet renunciar als seus somnis.

Creuar l’oceà a vela

Creuar l’oceà Atlàntic amb una embarcació de 6,5 metres d’eslora i sense cap mena d’ajuda directa és la fita d’en Roger. Els objectius? Visibilitzar la malaltia i complir el somni de creuar les aigües més impressionants del planeta. L’embarcació que necessita Roger Boixet costa uns 40.000 euros, despesa que aquest jove mataroní vol afrontar gràcies a patrocinadors i a una beca esportiva promoguda per la plataforma “Where is the límit”. Boixet voldria participar en la regata Mini Transat l’any 2023, començant a Les Sables d’Olonne (França) per acabar-la a Sant-François (Guadalupe). Unes 4 mil milles recorrent l’oceà Atlàntic. De moment, prop de 2.000 de persones han signat la petició que permetrà a en Roger accedir a la beca ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img