spot_img
Destacats“La gent jove se’n va del Palau”

“La gent jove se’n va del Palau”

spot_img

L’Associació de Veïns del Palau de Mataró està lluitant perquè els pisos del barri siguin rehabilitats, ja que asseguren que estan caient a trossos. “El barri està molt vell, no hi ha comerç, no hi ha res, i la gent jove se’n va del Palau” assegura la Vanesa González, presidenta de l’Associació de Veïns del barri. Per a l’Associació, un dels principals reptes és aquest, el de rehabilitar el parc: “Si es pintessin tots els pisos i s’arreglessin les façanes, el barri tindria una altra vista”.

La seguretat és, segons l’Associació, el problema número 1 del barri: “Ningú s’atreveix a creuar el parc a la nit. Jo no passo, dono la volta si cal” explica la Vanessa, que assenyala que els veïns tenen localitzats els punts més conflictius del barri, per no passar-hi. “La Policia passa, fa la seva feina, però no hi ha suficients efectius per a tenir una patrulla fixa, que és el que ens agradaria”.

Respecte a la vida cultural, les Festes del barri, al juliol, persisteixen gràcies a la feina de l’Associació de Veïns i d’amics que ajuden amb l’organització. Aquest any, durant Les Santes, per primer cop es van fer actuacions musicals al parc del Palau, gràcies als escenaris que va posar l’Ajuntament als diferents barris de la ciutat.

Pista Municipal Poliesportiva del Palau en obres. Foto. Revista Iluro

Tot i això, els veïns del Palau consideren que la vida cultural al barri és molt escassa. De fet, hi ha una manca d’espais culturals i esportius: “Els espais estan a Rocafonda o a l’Escorxador, com la biblioteca” assegura la Vanesa, que explica que l’únic espai que estan reformant al barri és l’equipament cívic de la Pista Municipal Poliesportiva del Palau, un espai on podran fer activitats els veïns de Rocafonda, el Palau i l’Escorxador.

Els treballs de la transformació d’aquestes instal·lacions van iniciar-se el desembre de 2019 i van quedar aturats l’any 2020, a causa de la pandèmia, i més tard per la resolució del contracte amb la primera empresa adjudicatària de la reforma per incompliment. Aquest juliol, es van reprendre les obres, que estan pautades per a finalitzar-se aquest desembre, tres anys després.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img