MataróSalutUn nanomaterial que elimina la Covid-19 i és aplicable a mascaretes

Un nanomaterial que elimina la Covid-19 i és aplicable a mascaretes

spot_img

El CSIC ha desenvolupat un nou nanomaterial que inhibeix les proteïnes del coronavirus i bloqueja la seva propagació

Un equip d’investigadors del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) ha desenvolupat un nou nanomaterial, constituït per nano partícules de coure, que inhibeix les proteïnes del coronavirus i bloqueja la seva propagació. El material és aplicable en recobriment de màscares quirúrgiques, en teixits de protecció d’ús hospitalari i en recobriment de superfícies de contacte, com baranes o poms en el transport públic. Els investigadors estan estudiant el seu desenvolupament industrial per portar-lo al mercat. “Aquesta nova tecnologia consisteix en unes nanopartícules que interaccionen sobre les proteïnes del coronavirus modificant-les a través d’un mecanisme d’oxidació i bloquejant la seva capacitat per infectar les cèl·lules humanes”, explica l’investigador José Miguel Palomo.

Noves mascaretes?

Els investigadors han confirmat que aquests nanomaterials poden ser emprats com a additius de recobriment en diverses superfícies. Aquest material ha estat provat per al recobriment de màscares quirúrgiques homologades de polipropilè, o tela de cotó. “Això és de gran interès, ja que permetria disposar d’un nou tipus de màscares efectives amb inactivació directa enfront de la SARS-CoV-2, a més d’impedir la transmissió per barrera mecànica (filtració), i a més permetria comptar amb agents tèxtils de protecció per a ús hospitalari”, detallen els investigadors.

A continuació us deixem un vídeo sobre el test d’anticossos desenvolupat pel CSIC per detectar el coronavirus amb un 100% d’efectivitat.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img