Mataró Salut Mataró utilitzarà una app per controlar el dolor postoperatori

Mataró utilitzarà una app per controlar el dolor postoperatori

L’han creat professionals del Consorci per poder monitorar el dolor dels pacients que se sotmeten a una cirurgia i que tornen al seu domicili

La Unitat de Cirurgia Sense Ingrés (UCSI) de l’Hospital de Mataró començarà a utilitzar el pròxim mes de març l’aplicació PostOp at Home, amb la que els pacients que són intervinguts, però que no ingressen i marxen a casa el mateix dia, poden reportar una autoavaluació del dolor que tenen a través del telèfon mòbil. Es millora així el control postoperatori per part dels professionals, el patiment del pacient i el risc de complicacions.

Es tracta de l’app PostOp at Home, que després de diverses proves pilots i un assaig clínic que demostra la seva eficàcia, es començarà a utilitzar a l’UCSI durant el mes de març. Les tres primeres intervencions a les quals s’incorporarà aquest seguiment del dolor postquirúrgic seran les colecistectomies, les operacions d’hèrnies inguinals i hemorroides. Progressivament, s’anirà ampliant a altres cirurgies fins a completar tota l’oferta de Cirurgia Major Ambulatòria de l’Hospital.

Com funciona?

Una vegada operat i abans de marxar a casa, el pacient s’instal·la l’app en el seu telèfon i, mínim tres cops al dia, s’ha d’autoavaluar el seu dolor i respondre un qüestionari. Aquestes dades, que arriben directament els professionals del Servei d’Anestèsia de l’Hospital, permeten tenir un millor maneig del control postoperatori. L’aplicació també proporciona la corba de dolor de cada pacient i transfereix la informació a l’equip mèdic en temps real, integrant-la a la història clínica del pacient.

Programa d’Innovació Mentor

Aquesta aplicació ha estat creada per un equip de professionals del Consorci –dels serveis d’anestesiologia, cirurgia general i sistemes d’informació– a partir de la idea de l’anestesiòleg Sergio Vitale. El seu desenvolupament s’ha fet en el marc del Programa Méntor CSdM, un curs d’Emprenedoria, Innovació i Salut, promogut per la Fundació Salut Consorci Sanitari del Maresme, EURECAT i el TecnoCampus, i adreçat a emprenedors, professionals sanitaris i de sectors afins que volen desenvolupar un projecte tecnològic aplicable al camp de la salut ■

El doctor Juan Carlos Yébenes, cap de servei de l’UCI de l’Hospital de Mataró, parla sobre el lideratge i la gestió d’equips durant la crisi de la Covid-19

Articles similars

Comentaris

Anunci Publicitari

Instagram

El més popular

Dones amb història: Rocafonda, el Palau i l’Havana

Tres dones; tres barris; tres històries. Continuem amb els especials sobre els barris de Mataró. Parlem de Rocafonda, el Palau i l'Havana.

Molins i Vista Alegre: emprenadors creatius i joves implicats

Hem visitat Sweet Annie i Paleotraining Mataró, dos models de negoci innovadors. També entrevistem l'Andrea Sánchez, de l'AV de Molins.

Peramàs i les Esmandies: la llar de tots

Créixer amb referents és bàsic. Sens dubte, les Esmandies s'erigeix en la gran 'agitadora' de la vida social i cultural de Peramàs.