MataróSalutAlzheimer i Covid-19: un estudi vincula el virus amb l'acceleració de la...

Alzheimer i Covid-19: un estudi vincula el virus amb l’acceleració de la malaltia

spot_img

Cada vegada són més les evidències que apunten a una relació entre la Covid-19 i les disfuncions cognitives a llarg termini.

Cada vegada són més les evidències que apunten a una relació entre la Covid-19 i les disfuncions cognitives a llarg termini. Una nova investigació presentada recentment a la Conferència Internacional de l’Associació d’Alzheimer 2021 (AAIC) ha trobat associacions entre la nova malaltia infecciosa i dèficits cognitius persistents, inclosa l’acceleració de l’Alzheimer.

El treball presentat es basa en les dades aportades per un consorci internacional format per representants de 40 països, que està avaluant les conseqüències a llarg termini de la Covid-19 en el sistema nerviós central. Els primers resultats d’aquest grup de treball, procedents de Grècia i Argentina, suggereixen que els adults grans pateixen amb freqüència un deteriorament cognitiu persistent després de la recuperació de la infecció per SARS-CoV-2.

Sospites consistents

Els investigadors reconeixen que encara és massa aviat per establir qualsevol relació a llarg termini entre la Covid-19 i l’Alzheimer, tot i reconèixer que les sospites en aquest sentit són cada vegada més fortes. L’estudi suposa una constatació de la relació que hi ha entre les infeccions sistèmiques, el deteriorament cognitiu i l’acceleració dels processos degeneratius ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img