spot_img
Mataró3.4 milions d’euros per impulsar innovacions en la recollida selectiva

3.4 milions d’euros per impulsar innovacions en la recollida selectiva

spot_img

Els 3.469.585,06 euros que Mataró rebrà la situen com la ciutat que obtindrà la dotació econòmica més important de la convocatòria

Mataró rebrà 3.4 milions d’euros de l’Agència de Residus de Catalunya per impulsar actuacions innovadores en la recollida selectiva. Els fons s’utilitzaran per implementar tant sistemes de recollida porta a porta com contenidors intel·ligents.

La subvenció que concedeix l’Agència de Residus de Catalunya a Mataró permetrà finançar prop del 50% del cost total del projecte presentat que és 7.6 milions d’euros. La proposta presentada contempla proves pilot de recollida domiciliària de residus a urbanitzacions i de recollida comercial. Es provaran diverses opcions d’individualització del servei per determinar quina s’ajusta millor a cada realitat de l’entorn urbà (porta a porta i contenidors tancats amb obertura amb identificació).

Els 3.469.585,06 euros que Mataró rebrà la situen com la ciutat que obtindrà la dotació econòmica més important de la convocatòria, essent també el municipi que involucra major població (128.265 habitants).

En total l’ARC ha atorgat ajuts econòmics per un valor de 10 milions d’euros provinents de fons de la Generalitat a municipis i ens supramunicipals per  facilitar la implantació de models eficients de recollida selectiva.

A més de Mataró també han rebut ajuts l’Ajuntament de Manresa  (2M€) i el de Manlleu (1,2M€) així com els consells comarcals del Baix Camp (425.950,67€), i de la Conca de Barberà (1.525.381€), la Mancomunitat de Recollida d’Escombraries de l’Urgellet (994.259,19€) i el Consell Comarcal de Gironès (384.824,08€) ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img