spot_img
DestacatsSpotify crea un DJ virtual que comenta cançons amb intel·ligència artificial

Spotify crea un DJ virtual que comenta cançons amb intel·ligència artificial

spot_img

Durant l’experiència, s’escoltaran detalls sobre cada pista i l’artista que la canta tot narrat per la intel·ligència artificial

La IA segueix integrant-se en diferents serveis, aquesta vegada arriba a Spotify amb una nova eina que funciona com a DJ que barreja cançons que el sistema considera com les que més li agraden a l’usuari. A més, té una veu generada de manera artificial però amb aparença realista.

Durant l’experiència, s’escoltaran detalls sobre cada pista i l’artista que la canta tot narrat per la intel·ligència artificial.

El DJ virtual utilitzarà l’historial musical dels usuaris per crear una barreja personalitzada que, a diferència d’una llista de reproducció predeterminada com les que es generen a Wrapped o a la secció Descobriment Setmanal, es va actualitzant diàriament per proposar noves cançons.

La intel·ligència artificial generativa, que és la mateixa utilitzada per la companyia OpenAI, creadora de ChatGPT, estarà alimentada no sols pels gustos de cada persona, sinó també per informació d’experts en música de tot el món.

El to de veu que es farà servir és el de Xavier X Jernigan, cap d’Associacions Culturals de Spotify, tot i que ja s’ha indicat que l’aplicació millorarà i ampliarà el producte per fer-lo més divers pel que fa al gènere i la tonalitat.

De moment, aquesta funció només està disponible per als usuaris de la versió premium als Estats Units i Canadà.

En cas que els usuaris no se sentin còmodes amb la cançó que escolten, només caldrà prémer el botó de DJ novament perquè s’interrompi la reproducció i se suggereixi una nova barreja; això, perquè la intel·ligència artificial pot emetre veu, però no escoltar i entendre l’usuari.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img