spot_img
DestacatsMataró engega el projecte “Atenció al domicili intel·ligent” dirigit a persones dependents...

Mataró engega el projecte “Atenció al domicili intel·ligent” dirigit a persones dependents o amb diversitat funcional

spot_img

L’objectiu és oferir solucions tecnològiques que millorin l’autonomia personal i fomentin la vida independent de persones amb dependència, diversitat funcional o amb alguna problemàtica de salut mental

L’objectiu és oferir solucions tecnològiques que millorin l’autonomia personal i fomentin la vida independent de persones amb dependència, diversitat funcional o amb alguna problemàtica de salut mental així com promoure la investigació dins el món de les cures i l’assistència domiciliària d’aquests col·lectius. El projecte “Atenció al domicili intel·ligent”, amb un pressupost de 378.722,04€, ha rebut una subvenció dels Fons Next Generation de 362.552,04€.

La regidora de Ciutat Inclusiva i Saludable, Laura Seijo, ha presentat el projecte “Atenció al domicili intel·ligent” que ha rebut una subvenció dels Fons Next Generation EU de 362.552,04 €, dels 378.722,04 € de l’import global. La iniciativa va dirigida principalment a les persones que viuen soles i que tenen un grau de dependència o alguna problemàtica de salut mental amb l’objectiu d’oferir-lis dispositius intel·ligents per a casa seva que els hi permetin augmentar l’autonomia personal i qualitat de vida.

Es parteix de la idea de la importància d’impulsar la recerca i la innovació, amb la finalitat d’elaborar estudis sobre les necessitats actuals i futures de l’atenció social. És imprescindible recollir, generar i compartir coneixement sobre els models d’intervenció, les causes i els factors que incideixen en la demanda de serveis per avançar-se a la resposta i actualitzar els serveis a curt, mitjà i llarg termini.

Sensorització i Connecta’t al SAD

Una de les línies del projecte es basa en la sensorització de les llars a través de dispositius no invasius que busquen evitar riscos o problemes de salut en el dia a dia de les persones a través del registre de les seves rutines diàries. Els requisits per participar d’aquest projecte, totalment gratuït pel ciutadà o ciutadana, són disposar de Wifi, viure sol, un nivell cognitiu òptim, tenir un grau I o II de dependència o no tenir grau reconegut però presentar dificultats per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària, tenir més de 65 anys i/o un grau de discapacitat reconegut de més de 65% i no disposar de mascotes.

L’altra línia del projecte és el dispositiu “Connecta’t al SAD” que s’instal·la en el televisor perquè la persona usuària pugui accedir a una plataforma per poder fer videotrucades, accedir a opcions d’oci, tenir un seguiment online a través del servei d’atenció a domicili que ofereixen els serveis socials municipals, així com controlar la salut i lluitar contra la soledat no desitjada. En aquest cas, els requisits per disposar d’aquesta tecnologia són disposar de Wifi, viure sol, un nivell cognitiu òptim, tenir un grau I o II de dependència o no tenir grau reconegut però presentar dificultats per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària, tenir més de 65 anys i/o un grau de discapacitat reconegut de més de 65%, no disposar de mascotes i disposar d’un televisor intel·ligent amb connexió HDMI.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img