spot_img
MataróCulturaEl Parc Circular Mataró-Maresme, model de referència d'economia circular

El Parc Circular Mataró-Maresme, model de referència d’economia circular

spot_img

Mataró i el Maresme es presenten com a un model a seguir al Fòrum d’Economia Circular organitzat per El Periódico a Barcelona

Mataró i el Maresme són pioners en generar nous models d’economia sostenible, i així ho van transmetre durant la celebració del Fòrum d’Economia Circular organitzat per El Periódico al recinte modernista de Sant Pau, a Barcelona.

Hi van intervenir l’alcalde, David Bote, el director del Consorci de Residus del Maresme, Carles Salesa, la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, i el regidor mataroní i president de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar. Recordem que l’economia circular és un concepte econòmic que té l’objectiu de produir béns i serveis mentre es redueix el consum i desaprofitament de matèries primeres, aigua i fonts d’energia.

El gran projecte mataroní

La futura construcció del Parc Circular Mataró-Maresme al polígon de Mata suposarà la creació d’un projecte pioner a Europa i així es va traslladar durant el Fòrum. S’hi desenvoluparan diverses iniciatives en l’àmbit de la circularitat: activitats de prevenció, sensibilització i reparació, dirigides a la ciutadania i amb un caràcter d’integració social; preparació per a reutilització de residus voluminosos; activitats de tipus tecnològic-industrial d’iniciativa privada; així com altres activitats que aportin valor afegit per tancar els cercles d’aprofitament de recursos.

També s’oferiran un conjunt de serveis gratuïts destinats a la reducció de residus, servei d’assessorament per a l’autoreparació, tallers i xerrades per a la ciutadania de forma ocasional, i actuacions d’inclusió social de col·lectius desafavorits. L’autoreparació es treballarà en àmbits com: informàtica i aparells electrònics, fusteria i mobiliari, bicicletes, tèxtil, bricolatge domèstic (fontaneria, electricitat, petits aparells elèctrics).

A la planta baixa hi haurà un espai d’intercanvi i botiga de segona mà de venda de productes que segueixen tenint una vida útil. Donada l’activitat econòmica local s’espera que aquestes activitats permetin captar fluxos de materials com ara tèxtil, plàstics, metalls, minerals estratègics, residus de construcció, químics i farmacèutics ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img