Anunci Publicitarispot_img
ReportatgeEntitats que fan barri: Som Mobilitat, la revolució de compartir cotxe elèctric

Entitats que fan barri: Som Mobilitat, la revolució de compartir cotxe elèctric

spot_img

A la Revista Iluro continuem amb el serial de reportatges per conèixer els barris de Mataró a través de les seves entitats

El barri de l’Havana ha tingut al llarg de molts anys un enorme pes econòmic per Mataró. Les activitats de pesca que es feien al Callao, a la Mataroneta o a Sant Simó s’unien a la tradició de cultiu que hi havia a totes les hortes situades des del límit del Camí Ral en avall. La conservació de les Cinc Sènies s’erigeix en un bon record del pes que va tenir el conreu en aquesta zona de Mataró. De la mateixa manera, però, l’arribada de la N-II a l’Havana i l’impuls del sector industrial amb l’establiment de fàbriques com Can Marfà, l’Escorxador o Can Gassol van canviar la tendència econòmica de la ciutat i del barri. La urbanització del Centre i l’Eixample va traslladar moltes petites factories cap a l’Havana, convertint-lo en un notable motor econòmic per Mataró.

Un espai de referència

Segurament molts de vosaltres heu visitat o heu sentit a parlar de les múltiples edificacions industrials aixecades en ple segle XIX arreu d’Europa i que s’han reconvertit en nous centres de cultura i sinergies laborals. Passejar per ciutats cosmopolites com Berlín, Amsterdam o Londres t’ofereix l’oportunitat de conèixer aquests espais. De fet, però, no ens cal viatjar per entrar-hi en contacte. I és que a l’Havana en tenim un que, fins i tot, ens permet presumir. Parlem de Can Fugarolas.

Des del 2013, l’antic concessionari i taller de reparacions va inaugurar una nova etapa; passant de l’abandonament absolut a la transformació en un nou ecosistema obert a la ciutat. Després de tirar a terra parets, construir-ne de noves i rehabilitar cada centímetre de la nau, Can Fugarolas és avui oasi de diversitat, cultura i oportunitats laborals. Professionals de tota naturalesa, artistes, el sector de la tercera edat, voluntaris i veïns i veïnes de l’Havana hi conviuen en harmonia. Actualment, Fugarolas compta amb uns 350 socis i sòcies i amb una vintena d’entitats integrades

La diversitat com a tresor

A Can Fugarolas s’hi realitzen activitats de tota naturalesa. Creadors artístics, horts urbans, tallers de reparacions de naturalesa múltiple, espais de benestar, disciplines com el circ o el ioga… Tot plegat forma part d’un tot únic i irrepetible per una ciutat com Mataró. Sens dubte, un dels grans actius que ha aportat Can Fugarolas al barri és l’obertura d’un Coworking. L’espai de treball compartit de la nau acull cada dia a dissenyadors, nutricionistes, periodistes, traductors, consultors internacionals, comunicadors audiovisuals i un llarg etcètera de professions i oficis. A continuació us presentem un dels grans projectes de referència que realitza la seva activitat a Can Fugarolas. Parlem de Som Mobilitat.

Som Mobilitat: la revolució de compartir cotxe elèctric

Som Mobilitat és cooperativa de consumidors i usuaris creada el 2016 a Mataró amb la missió de canviar el model de mobilitat per un de més sostenible i respectuós amb el medi ambient i la salut de les persones. Inspirats amb altres projectes com la cooperativa Som Energia, els i les sòcies de la cooperativa s’uneixen per promoure la creació de comunitats amb serveis de mobilitat elèctrica compartida que, sota un mateix paraigua tecnològic, configurin una xarxa de carsharing a tot Catalunya.

Foto: Maria Medina

Pioners a Catalunya

L’entitat és el primer carsharing elèctric cooperatiu de Catalunya i, segons Maria Medina Roca, tècnica de comunicació, ofereix “l’oportunitat a tots els socis de llogar tots els cotxes elèctrics que té la cooperativa a través d’una app”. Els usuaris de Som Mobilitat poden llogar els vehicles en tots els municipis on hi ha cobertura de flota, independentment del seu lloc de residència. “L’única condició és llogar i retornar el cotxe en el mateix punt. Si, per exemple, marxes de Mataró amb tren cap a Ripoll, pots llogar un cotxe allà per moure’t per on vulguis. No fa falta que estiguis en la teva ciutat o municipi de residència habitual”, afegeix Maria Medina.

Foto: Maria Medina

Aquest model ha convertit Som Mobilitat en un projecte únic a Catalunya i, des del principi, ha despertat l’interès de la ciutadania, empreses i administració pública. La creació de comunitats és la solució proposada per la cooperativa per fomentar la mobilitat més sostenible, i està adreçada tant a persones particulars que poden necessitar un vehicle de forma puntual com a empreses i administracions locals que volen fer el pas a una flota elèctrica. El sistema tarifari està pensat tant per a usos puntuals com per a usos regulars dels vehicles i es promou, sempre que sigui possible, que els vehicles es carreguin en punts de càrrega amb energia provinent de fonts renovables.

Les tarifes

“Nosaltres som una cooperativa que, per filosofia, prioritzem els desplaçaments a peu, en bicicleta i en transport públic. El nostre no és un servei que s’adapti a un usuari particular que s’ha de desplaçar cada dia amb cotxe”, ens expliquen des de la cooperativa. En conseqüència, Som Mobilitat ofereix dues tipologies de tarifes: una tarifa per ús on cada usuari paga per les hores que fa servir el vehicle (entre 4 i 6 euros l’hora en funció de diverses variables) i la tarifa de vehicle reservat, on empreses i administracions tenen reservat un cotxe per utilitzar-lo de forma fixa durant diferents franges horàries. Els treballadors de les empreses que treballen amb Som Mobilitat queden, automàticament, registrats com a socis i sòcies de la cooperativa i poden gaudir dels serveis de l’entitat fora del marc laboral. Fer-se soci té un preu de 10 euros i és una aportació única que es retorna si et vols donar de baixa.

Foto: Maria Medina

Les comunitats

Som Mobilitat s’organitza per comunitats arrelades al territori i/o a diferents municipis. Aquestes poden estar formades per particulars, empreses i administració pública i, en funció de les necessitats específiques, la cooperativa posa a disposició diferents tipologies de vehicles elèctrics (cotxes, furgonetes, motos, bicicletes i/o cargobicis). Cada comunitat es crea al voltant d’un aparcament i funciona com a node interconnectat de la xarxa de mobilitat elèctrica compartida de la cooperativa. Aquestes comunitats s’ubiquen principalment als barris i, sempre que és possible, a prop d’estacions de transport públic per facilitar la intermodalitat. Des de la cooperativa es facilita, també, la implantació de serveis de repartiment d’última milla amb vehicles elèctrics compartits (ja siguin furgonetes, cotxes o cargobicis) en mercats d’alimentació i eixos comercials.

A nivell català, Som Mobilitat compta amb més de 2500 socis i sòcies i un mínim de 1000 usuaris que, cada mes, fan servir regularment els 60 cotxes elèctrics compartits que la cooperativa té repartits en prop de 30 municipis. A Mataró hi ha uns 270 socis i vehicles disponibles als aparcaments de la Plaça de les Tereses (2) i el Camí de la Geganta (2), al TecnoCampus (3) i a Can Fugarolas (2). “El lloguer inclou també l’electricitat. Quan un usuari va a buscar el cotxe sempre el troba carregant. Totes les càrregues que es fan en ruta també estan incloses en la tarifa i, sempre que es retorna un cotxe s’ha de deixar carregant”, exposa Maria Medina.

Anunci Publicitarispot_img
Anunci Publicitarispot_img

Articles similars

Anunci Publicitarispot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img