Reportatge2022: l'hora d'afrontar reptes

2022: l’hora d’afrontar reptes

spot_img

L’arribada d’un nou any s’erigeix en el millor moment per plantejar-nos objectius. Us proposem reptes innovadors pel 2022.

Estrenar any ens aporta l’opció de fixar nous objectius vitals. A banda dels clàssics, com reprendre l’activitat física, estalviar, deixar de fumar o completar una dieta, en la present edició de la Revista Iluro us proposem dos reptes innovadors per aquest 2022: estratègies per treballar des de casa i l’opció de viatjar de franc arreu del món.

Treballar a Internet

Segurament ja heu llegit molts articles o vist molts vídeos a YouTube que us asseguren l’èxit immediat. Nosaltres no t’enganyarem. Guanyar diners des de casa i mitjançant Internet requereix planificació, esforç i una clara visió estratègica. Dit això: és perfectament possible i a continuació t’explicarem com fer-ho. Et proposem trucs i estratègies per poder començar a generar ingressos per Internet i sense moure’t de casa.

Fes d’assistent virtual

Internet ha obert un camp immens de possibilitats laborals. Una és la d’assistent virtual, opció que et permet tenir uns ingressos més estables. Ser assistent virtual consisteix a ajudar emprenedors digitals, YouTubers o bloguers fent tasques com: gestió del correu electrònic, disseny d’imatges i banners, gestió de facturació, organització d’agenda, redacció de contingut, edició de vídeo, feedback amb seguidors, etc. Quan cobra un assistent virtual? Doncs els honoraris solen anar de 10 a 40 euros per hora. Pots inscriure’t a plataformes com Upwork, Workana, People Per Hour o Freelancer i començar a buscar col·laboracions allà.


Monetitza la teva web

Monetitzar pàgines web amb publicitat és una bona manera de guanyar diners. Gràcies a Google Adsense és possible generar ingressos per cada clic d’un usuari sobre un anunci posat en una plana web. Amb Adsense no cal triar quin tipus d’anuncis publicaràs, ja que Google s’encarrega de fer-ho automàticament en funció de la temàtica de la teva web.

Utilitza el màrqueting d’afiliació

Heu de crear una pàgina web per publicar recomanacions i anàlisi de productes. A cada post inclouràs enllaços cap a altres pàgines on venguin el producte. Si els teus usuaris ho acaben comprant, el venedor us donarà una comissió. Teniu l’opció d’arribar a acords amb diferents pàgines web o apostar directament per Amazon Afiliats, la plataforma d’Amazon on us doneu d’alta i ja podeu començar a generar contingut que us aporti beneficis.

Ofereix els teus serveis en línia

Hi ha pàgines web especialitzades on oferir les teves habilitats com a traductors de textos, editors de vídeo, dissenyadors gràfics o generadors de contingut. Formalitzes l’alta a les plataformes, publiques els serveis que ofereixes amb exemples de treballs realitzats i el preu que demanes, i esperes que els clients et contractin. Algunes pàgines són Fiverr, Upwork o Freelancer. Totes se solen quedar el 10% de la facturació final.

Converteix-te en redactor

Si disposeu d’habilitats de redacció, convertir-vos en redactor pot ser una bona opció per generar ingressos des de casa o qualsevol lloc del món. Només necessites connexió a Internet. Hi ha moltes plataformes que posen en contacte clients amb redactors. Iwriter, LowPost i Textbroker en són tres exemples. Les tarifes solen moure’s entre 3 i 10 euros per cada text de 100 paraules.

Traductor de continguts

Si teniu bon nivell d’idiomes, també hi ha l’opció de treballar com a traductor de contingut per a plataformes com Gengo, One Hour Translation o Textmaster. Gengo, per exemple, afirma que pots guanyar una mitjana de 435 dòlars si tradueixes de manera habitual. L’únic que cal fer és registrar-se i superar els tests de nivell que les plataformes et plantegen. Un cop aconseguit, pots començar a traduir.

Utilitza el dropshipping

El dropshipping consisteix a revendre productes que s’envien directament des del proveïdor al client final. No cal que inverteixis en mercaderia, ni en la gestió de l’enviament. És com convertir la teva botiga en línia en un negoci passiu. Has de crear una pàgina web, trobar fabricants de productes estratègics i començar a atraure trànsit a la teva web. Hi ha sistemes automatitzats senzills per enviar-li les dades de cada comanda al fabricant perquè s’ocupi dels enviaments.

Vendre fotografies per Internet

Cada dia es publiquen milions de continguts a Internet. Cada redactor necessita imatges per acompanyar-ne els textos. Per això hi ha plataformes on usuaris tenen l’oportunitat de pujar les seves fotografies perquè qualsevol empresa o particular les pugui comprar. Parlem de bancs d’imatges com Shutterstock, Adobe Stock o Getty Images. El funcionament és senzill: et dones d’alta, puges les teves fotografies i, després de passar per una revisió per part de la plataforma, aquestes es posen a la venda. És molt important que escriguis bones descripcions i tags a cada foto, i que siguis constant pujant contingut nou. Així funciona el món de la fotografia de stock.


Realitza enquestes pagades

Encara que no veus a fer milionari, és possible guanyar uns diners extra responent a enquestes pagades. Per cadascuna guanyaràs entre 0.25 euros i 4 euros. Totes les plataformes que et mostrem a continuació no són excloents, cosa que significa que et pots donar d’alta a totes i omplir enquestes per a totes. Surveyeah, Lifepoints, Toluna, Yougov, Centre d’Opinió a Espanya, Surveytime, iSurveyWorld, SurveyGo i I-Say en són alguns exemples. De mitjana, cada enquesta té una durada entre 5 i 15 minuts.

Crea un canal de Twitch

Si ets bo comunicant o tens habilitat per jugar a videojocs, Twitch és una gran opció per guanyar diners des de casa. La plataforma de streaming permet que usuaris de tot el món se subscriguin al teu canal a canvi d’un pagament mensual que oscil·la entre els 4,99 i els 24,99 euros, en funció del nivell de subscripció que es vulgui triar. Twitch es queda el 50% de cada subscripció i la resta és per a tu!

Viatjar a cost zero: com fer-ho el 2022

Viatjar de franc pel món és el gran somni de tot aventurer. Però… És realment possible? Us presentem cinc plataformes que us ajudaran a viatjar de franc, o almenys a fer-ho tenint unes despeses molt reduïdes.


Couchsurfing
Per viatjar pel móna cost zero, Couchsurfing és un dels teus grans aliats. Aquesta plataforma et permet trobar allotjament a qualsevol lloc del planeta. Sigui quin sigui el país que pretenguis visitar. Couchsurfing té més de 15 milions d’usuaris registrats. Simplement has de crear el teu perfil i introduir la ciutat on vols passar uns dies a casa de gent local. La plataforma és realment completa, ja que és possible veure les valoracions rebudes per cada usuari, fotos de casa seva o imatges de les experiències compartides amb diferents viatgers. Couchsurfing té un preu de menys de 3 euros mensuals, així que per uns 30 euros a l’any pots allotjar-te de franc on vulguis i quan vulguis.


Home Exchange

Una altra manera de viatjar gratis pel món és intercanviant casa teva. Home Exchange us permet fer-ho. El funcionament és molt senzill. Aquesta aplicació et permet intercanviar casa teva amb un altre usuari de forma simultània i totalment segura, o bé allotjar-te a casa a canvi de punts. Activar un perfil a Home Exchange té un cost de 12 euros mensuals.

Workaway
Vols viatjar de franc pel món i, a més, aportar alguna cosa a la comunitat que et rep? Workaway és el teu lloc! Aquesta plataforma treballa amb famílies i petites empreses i organitzacions per facilitar als interessats el fet de viatjar a qualsevol lloc a canvi d’allotjament, menjar i petites tasques a fer. Bàsicament solen ser feines de voluntariat. Formar part de la comunitat Workaway té un cost de 39 euros cada any.


Find a Crew

T’agradaria viatjar pel món gratis a través del mar? Find a Crew et permet fer-ho. Es tracta de la xarxa digital més gran per trobar membres de tripulació per a vaixells. Et desplaces a canvi de treballar com a part de la tripulació.


WWOOF
WOOF, en anglès World Wide Opportunities in Organic Farms, ofereix oportunitats de voluntariat en granges orgàniques a tot el món. Els treballs a desenvolupar estan relacionats amb la cura d’horts, animals de pagès o granges ecològiques, i pots col·laborar durant tot el temps que vulguis. Pagant una quota anual de 25 euros pots conèixer tots els països que vulguis treballant a alguna de les més de 1.000 granges que WWOOF té pel món ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img