RecordsTeatre Clavé: una història de lluita

Teatre Clavé: una història de lluita

spot_img

L’edifici del Teatre Cinema Clavé porta la història de lluita dins. Es tracta de l’edifici situat a la Rambla 40, on actualment hi ha una òptica i un restaurant. L’edifici fou construït l’any 1879 i el 1901 Josep Puig i Cadafalch va construir la façana del carrer Monsterrat.

Dels seus inicis fins al 1915 va ser denominat Teatre “La Nueva Constancia”. En endavant, va passar a ser el Teatre-Circ Clavé, en homenatge al compositor català Josep Anselm Clavé. També és conegut pels mataronins com el “Petit Liceu”, per la seva forma de ferradura i la perfecta sonoritat.

Entre els anys 20 i 50 va ser l’ànima de la cultura mataronina. Després de diferents remodelacions, el teatre va passar a ser un cinema, fins que van enderrocar el seu interior l’any 1979, tot i la pressió veïnal per evitar-ho.

La campanya “Salvem el Clavé”, impulsada pels mataronins i mataronines, no va ser escoltada per les autoritats, que van enderrocar l’interior de l’edifici per edificar pisos i oficines. Els mataronins recorden que el teatre va desaparèixer d’amagat en una nit. Ara, només en resta la façana.

Façana actual de l’edifici Clavé. Foto: Revista Iluro
spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img