Records Mataró el 1907: la idea de l'escorxador

Mataró el 1907: la idea de l’escorxador

Mataró el 1907: la idea de l’escorxador

Us presentem una fotografia antiga de l’any 1907, quan a Mataró va començar a sorgir la idea de projectar un escorxador municipal. L’arquitecte mataroní Melcior de Palau i Simón va ser l’encarregat de projectar-lo, tot i que no es va inaugurar fins el 1915. L’equipament, situat al carrer Prat de la Riba (llavors als afores de la ciutat), fou concebut d’acord amb els moderns principis higienistes i incorporà les darreres novetats tecnològiques del sector. Constitueix un interessant exemple de modernisme industrial. L’Escorxador va prestar servei a la ciutat fins a l’any 1981 i fou definitivament tancat el 1986. Actualment, l’edifici és la biblioteca Antoni Comas

Foto antiga: Mataró a inicis de segle XX. Foto: Francesc Garbolosa.

Foto actual: la Mataró moderna.

Articles similars

Comentaris

Anunci Publicitari

Instagram

El més popular

Dones amb història: Rocafonda, el Palau i l’Havana

Tres dones; tres barris; tres històries. Continuem amb els especials sobre els barris de Mataró. Parlem de Rocafonda, el Palau i l'Havana.

Molins i Vista Alegre: emprenadors creatius i joves implicats

Hem visitat Sweet Annie i Paleotraining Mataró, dos models de negoci innovadors. També entrevistem l'Andrea Sánchez, de l'AV de Molins.

Peramàs i les Esmandies: la llar de tots

Créixer amb referents és bàsic. Sens dubte, les Esmandies s'erigeix en la gran 'agitadora' de la vida social i cultural de Peramàs.