Anunci Publicitarispot_img
MataróSalutLa UE no comprarà més vacunes d'AstraZeneca

La UE no comprarà més vacunes d’AstraZeneca

spot_img

La Unió Europea no renovarà el contracte de compra de vacunes amb AstraZeneca a partir del juny. Així ho ha anunciat la Comissió.

La Unió Europea no renovarà el contracte de compra de vacunes amb AstraZeneca a partir del juny. Així ho ha anunciat el comissari europeu del Mercat Interior, Thierry Breton, que ja havia parlat a l’abril d’un possible trencament de l’acord amb la farmacèutica. “Veurem què passa”, ha dit el comissari europeu de Mercat Interior quan ha anunciat que no es renovarà el contracte perquè AstraZeneca ha incomplert el subministrament de les dosis compromeses i considera que no té un pla fiable per entregar les vacunes en els terminis fixats, cosa que implica endarrerir la campanya de vacunació.

A Catalunya, hi ha més de 200.000 persones per sota de 60 anys que ja portaven la primera dosi quan el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van optar per suspendre la vacunació amb AstraZeneca per sota de 60.

Accions legals

A l’abril, la Comissió Europea va emprendre accions legals contra l’empresa perquè no havia respectat el contracte a l’hora de proveir dosis i no disposava d’un pla “fiable” per a lliurar les dosis de vacunes a temps. La farmacèutica havia de lliurar 120 milions de dosis durant el primer trimestre i finalment en va repartir 30. Brussel·les ja ha signat un nou contracte amb Pfizer-BioNTech per adquirir 1.800 milions de vacunes entre el 2021 i el 2023

Anunci Publicitarispot_img

Articles similars

Anunci Publicitarispot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img