MataróCulturaEl Teatre Monumental acollirà l’acte de lliurament de la Creu de Sant...

El Teatre Monumental acollirà l’acte de lliurament de la Creu de Sant Jordi

spot_img

Jaume Mateu, més conegut com a Tortell Poltrona, rebrà la Creu de Sant Jordi. L’any 1981 Mateu va fundar el Circ Cric a Mataró

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. La gala se celebrarà el dia 11 de juliol a les 19h al Teatre Monumental i serà emesa en directe per TV3.

El Govern, a proposta de la consellera de Cultura Natàlia Garriga, ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya 2022 a 20 personalitats i 10 entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural.

D’entre les personalitats que rebran oficialment a Mataró la distinció en destaca Jaume Mateu Bullich, més conegut com a Tortell Poltrona. Persona molt vinculada amb la ciutat, l’any 1981 Jaume Mateu va fundar el Circ Cric a Mataró.

La resta de guardonats són: Fàtima Ahmed, activista social; Maria Carme Cardó i Soler, professora; Mari Chordà Recasens, artista; Joan Carles Doval Garcia, productor discogràfic; Rosa Maria Duran i Gili, professora i intèrpret; Carme Elias Boada, actriu; Josep Espunyes i Esteve, escriptor; María del Carmen Llasat Botija, física; Josep Minguell Cardenyes, pintor muralista; Maria Olivares i Usac, professora, política i activista; Laia Palau Altés, esportista; Lluís Parés Ramoneda, Pagès; Jordi Puig Suari, enginyer; Miquel Strubell i Trueta, sociolingüista; Hisao Suzuki, fotògraf; Lluís Torner Sabata, físic; Carme Trilla i Bellart, economista; Marina Vilalta i Fajula, pastora; Andreu Vilasís i Fernàndez-Capalleja, artista plàstic i esmaltador; Associació Colla de Castellers els Bordegassos de Vilanova; Associació El Círcol de Reus; Associació pels Drets Sexuals i Reproductius; Associació Societat Cultural i Esportiva La Lira; Companyia Elèctrica Dharma; Estopa; Fundació del Gran Teatre del Liceu; Laboratoris Hipra, SA; Joventut de la Faràndula i l’Orfeó Vigatà ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img