Anunci Publicitarispot_img
MataróDinàmicsEl somni d'arribar a MotoGP comença al TecnoCampus

El somni d’arribar a MotoGP comença al TecnoCampus

spot_img

Estudiants i graduats del TecnoCampus dissenyen una motocicleta de competició que queda desena del món al mundial universitari

MotoGP, la competició de motor més atractiva del món, fa vibrar a milions d’aficionats arreu del món durant cada cap de setmana de competició. Avançaments constants, velocitat pura i tecnologia avantguardista… Un còctel que, ajudat per la llegenda d’herois actuals com Marc Márquez i mites com Valentino Rossi, fan del Mundial un producte d’allò més apassionant.

Reivindicant una vegada més la seva condició de referència en nous camps de la formació universitària, el TecnoCampus s’ha acostat a les competicions motociclistes de màxim nivell amb un projecte innovador. Ja fa anys que estudiants i graduats del TecnoCampus treballaven en el disseny una motocicleta de competició per participar a la Motostudent, el campionat del món de motociclisme per a universitaris. Doncs bé, el projecte ja s’ha fet realitat, sota el nom del Bytemaster TecnoCampus Racing Team. L’equip, patrocinat per la universitat mataronina i Bytemaster, va participar al Mundial universitari celebrat al circuit de MotorLand (Aragó) del 15 al 18 de juliol.

El Motostudent té un consolidat caràcter internacional, ja que va comptar amb la participació de 88 equips procedents de 17 països diferents i amb presència de competidors de quatre continents. Un cop dissenyada la motocicleta, el balanç esportiu obtingut pel Bytemaster TecnoCampus Racing Team ha estat positiu. L’equip mataroní ha tancat la competició en desena posició a nivell mundial, sent la quarta millor formació d’Espanya.

Enginyeria, innovació i màrqueting

Tot el procés de disseny de la motocicleta ha comptat amb l’esforç de graduats del TecnoCampus en diferents estudis. Han format equip els graduats Miquel Giménez (Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònic), David Giménez i Júlia Camats (AdE i Gestió de la Innovació i Màrqueting), David Domingo (Enginyeria Mecànica), Cristopher Martin (Enginyeria Electrònica), Daniel Navarro (Enginyeria Informàtica i Videojocs), Octavi Colom (Logística i Negocis Marítims); i els estudiants Josep Casals (Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica), José Keirsbilck (Enginyeria Mecànica), i Victòria Poyatos i Vanessa Lastra (AdE i Gestió de la Innovació i Màrqueting).

Tots els equips han competit amb un prototip de moto3 amb motor KTM 250cc, amb el gran repte afegit que cada formació havia de dissenyar i fabricar des de zero cadascuna de la resta de les parts de la moto. En aquest sentit, la moto ha estat preparada a mida per al pilot Sergi Sánchez

Anunci Publicitarispot_img
Anunci Publicitarispot_img

Articles similars

Anunci Publicitarispot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img