DestacatsMés a prop del nou CAP Cirera-Molins

Més a prop del nou CAP Cirera-Molins

spot_img

El ple municipal del mes d’octubre va aprovar un tràmit urbanístic que permetrà la futura ampliació del CAP Cirera-Molins. Aquest nou edifici està previst des de fa anys, i s’ha de construir on actualment hi ha les pistes de petanca. Es tracta de dues finques, una d’uns 1.000m2, que ja era municipal, i l’altra, de 500m2, que era de titularitat privada, però que ha estat cedida a l’Ajuntament. En total, el nou CAP tindrà 1.800m2 aproximadament, amb un màxim de dos pisos.

Justament en aquest ple d’octubre s’ha aprovat que la finca de 500m2 passi a ser de domini públic a bé patrimonial, per tal de poder cedir els terrenys a la Generalitat, qui construirà el nou edifici del CAP Cirera-Molins. La construcció del nou centre obligarà a traslladar les pistes de petanca de Cirera entre les rondes de Sant Oleguer i de Frederic Mistral.

L’any 2020 el mateix CAP va ampliar-se provisionalment amb mòduls prefabricats, implicant 4 consultes més, dues mèdiques i dues d’infermeria, i una sala d’espera. El nou edifici requereix una inversió de 3 milions d’euros i és un projecte que el Departament de Salut té sobre la taula fa anys i encara no ha dotat econòmicament.

Edifici clau per la transformació de l’atenció primària

Des del Consorci Sanitari del Maresme, asseguren que aquest equipament serà la clau per transformar l’atenció primària a la ciutat, i per crear un model de referència a Catalunya. El gerent del Consorci, Ramón Cunillera, considera que “per transformar els processos és necessari que els entorns ens ajudin i és molt difícil fer-ho amb equipaments dissenyats el segle passat i besants en el taulell, la sala d’espera i la consulta”.

Cunillera va avançar que el nou CAP Cirera Molins disposarà d’espais d’atenció al pacient per consultes que no siguin estrictament assistencials, ja que existeix un gran percentatge de consultes que no són clíniques. També tindrà espais més grans i es treballarà per incorporar nous perfils com dietistes, fisioterapeutes, assistents mèdics o professionals del benestar emocional.

De fet, la setmana passada, el conseller de Salut, Manel Balcells, va anunciar la incorporació de fisioterapeutes a 30 centres d’atenció primària abans d’acabar l’any. I l’objectiu és que l’any vinent tots els CAP tinguin un fisioterapeuta, per donar resposta a una de les patologies més freqüents al sistema de salut, com són les patologies osteoarticulars com les lumbàlgies cròniques o les patologies que afecten la fibromiàlgia.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img