spot_img
DestacatsIntel·ligència artificial per al diagnòstic de malalties del pàncrees a l’Hospital de...

Intel·ligència artificial per al diagnòstic de malalties del pàncrees a l’Hospital de Mataró

spot_img

Un equip de radiòlogues del Consorci Sanitari del Maresme ha entrenat una xarxa neuronal artificial per a detectar alteracions que puguin esdevenir tumors malignes en el pàncrees. D’aquesta manera es podria millorar el diagnòstic precoç i el tractament del càncer, així com altres malalties del pàncrees.

El diagnòstic mèdic està experimentant una revolució a causa de l’aparició de programes informàtics que analitzen diversos aspectes de les imatges i ajuden al diagnòstic del radiòleg. La majoria estan en fase experimental, com és el cas del programa d’intel·ligència artificial (IA) avaluat a l’Hospital de Mataró i desenvolupat per l’empresa catalana Sycai Medical, especialitzada en intel·ligència artificial aplicada al món de la radiologia.

Aquesta eina d’IA permetria identificar i classificar de forma més precisa i precoç les lesions quístiques pancreàtiques en funció de les seves característiques radiològiques i, d’aquesta manera, predir la seva evolució. Així, també es podria evitar cirurgies innecessàries en cas que les lesions fossin benignes, i reduir el nombre de controls radiològics minimitzant la llista d’espera d’altres pacients que també necessitin aquest tipus de prova.

Els resultats obtinguts, després d’analitzar 324 TAC abdominals, mostren una sensibilitat del 93,1% i una especificitat del 81,8% en la detecció de les lesions quístiques pancreàtiques.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img