DestacatsEls metges de l’Hospital de Mataró deixaran de fer guàrdies

Els metges de l’Hospital de Mataró deixaran de fer guàrdies

spot_img

Els metges i metgesses de l’Hospital de Mataró deixaran de fer guàrdies a partir del 16 de novembre en protesta pels endarreriments i greuges retributius. La mesura ha estat aprovada per àmplia majoria en una assemblea mèdica celebrada el passat 14 d’octubre i ja ha estat traslladada a la direcció del Consorci Sanitari del Maresme per part del sindicat Metges de Catalunya.

La protesta implicarà als facultatius de més de 45 anys, que estan exonerats de les guàrdies i les realitzen de manera voluntària, i els menors d’aquesta edat que ja han fet les 384 hores anuals obligatòries d’atenció continuada.

Jordi Cruz, president de Metges de Catalunya i cirurgià a l’Hospital de Mataró, ja ha avisat que “alguns serveis poden quedar sense especialistes a les nits, caps de setmana i festius”. La protesta arriba després d’anys de negociació per millorar les condicions laborals i retributives de les guàrdies mèdiques.

Una de les principals reclamacions és que tot el dia posterior a una guàrdia (descans postguàrdia) es computi com a jornada laboral treballada i que es millori el preu amb què s’abonen les hores d’atenció continuada voluntàries i les que es realitzen per cobrir necessitats assistencials sobrevingudes.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img