spot_img
DestacatsDues peticions d’eutanàsia a Mataró durant el primer any de la nova...

Dues peticions d’eutanàsia a Mataró durant el primer any de la nova llei

spot_img

El juny del 2021 va entrar en vigor la Llei d’Eutanàsia. Un any després, a Catalunya s’havien registrat 137 sol·licituds, de les quals es van aprovar 78 amb una mitjana de temps de resolució de 47 dies. El Consorci Sanitari del Maresme ha atès dues peticions d’eutanàsia durant aquest primer any, a Mataró.  Els casos han estat gestionats per l’equip del CAP Mataró Centre, format per la metgessa Maria Bartolomé, la treballadora social Sonia Domínguez i la infermera Míriam Molina.

En aquest primer any, el perfil del pacient ha estat, en un 55% dels casos, de persones de més de 70 anys. Les patologies més freqüents són les malalties neurodegeneratives, oncològiques i de multimorbiditat. Els requisits per sol·licitar-la són tenir un patiment constant o intolerable a causa d’una malaltia terminal o un patiment crònic greu i impossibilitant.

L’eutanàsia ha de sol·licitar-la la persona interessada. En cas que no pugui, la poden demanar els seus familiars, però ha de constar en el document de voluntats anticipades. Els passos per sol·licitar-la són els següents:

  1. Sol·licitud al metge de família
  2. Confirmar la sol·licitud amb el metge al cap de 15 dies
  3. Un metge consultor s’entrevista amb el sol·licitant i elabora un informe
  4. Un metge i un jurista de la Comissió de Garantia i Avaluació (CGE) estudien el cas i emeten una resolució
  5. Aprovació de l’eutanàsia per a la data que decideixi el sol·licitant
spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img