Anunci Publicitarispot_img
MataróSalutSalut alerta del risc de relaxar-se fins que no hi hagi més...

Salut alerta del risc de relaxar-se fins que no hi hagi més vacunats

spot_img

“La pandèmia no ha acabat. No és moment de relaxar-se”. Així de contundent es mostra el secretari general de Salut, Marc Ramentol

“La pandèmia no ha acabat. No és moment de relaxar-se”. Així de contundent es mostra el secretari general de Salut, Marc Ramentol, després de veure les massives concentracions festives que es van dur a terme a múltiples punts del país un cop finalitzades les restriccions de toc de queda. Tot i això, Ramentol també reconeixia que “les actuacions executades pels Mossos no han tingut res a veure amb les que es preveia que caldria efectuar”, posant en valor que la majoria de la població no va participar en les concentracions.

“Me’n vaig a dormir molt preocupat. Massa gent celebrant la fi del toc de queda com si fos la Nit de Cap d’Any i tinc dubtes si alguns mitjans no hi han contribuït també a aquesta vivència tan temerària. Temo les conseqüències”, publicava Jaume Padrós, president del Col·legi de Metges, demanant responsabilitat a la ciutadania a través de xarxes socials.

L’oci nocturn

En una entrevista concedida al 3/24, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, admetia que la fi de la pandèmia “tal com la coneixem” s’acosta. “No hi ha gaires núvols a l’horitzó i podem veure el desenllaç”. Sobre l’oci nocturn, l’únic sector que continua tancat, Ramentol recordava que respon a una prohibició a tot l’estat i que cal treballar junts perquè de cara al principi d’estiu pugui reobrir.

El ritme de vacunació

L’última setmana, més de 400.000 persones a Catalunya s’han vacunat, una xifra que no s’havia vist fins ara. Més d’un 30% de la població ja porta una dosi i el 80% de la població de més de 60 anys ja ha rebut com a mínim una vacuna. Aquesta dada és clau perquè el risc de morir o d’ingressar en un hospital es dispara a partir dels 60 anys. La previsió és acabar al maig amb les persones de més de 50 anys vacunades i que a mitjans de juny el 30% de la població catalana tingui les dues dosis. La vacunació de la població de 40 a 49 anys començarà al juny, si arriben les vacunes de Pfizer compromeses ■ 

Anunci Publicitarispot_img

Articles similars

Anunci Publicitarispot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img