MataróDinàmicsRevolució culinària al Mercat de la Plaça de Cuba

Revolució culinària al Mercat de la Plaça de Cuba

spot_img

L’Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba de Mataró vol seguir apostant per vincular el mercat amb la restauració i els cellers del Maresme

L’Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba de Mataró vol seguir apostant per vincular el mercat amb la restauració i els cellers del Maresme. Els venedors del mercat més emblemàtic de Mataró creuen que, ara més que mai, cal unir forces i donar veu al talent de la comarca. És per això que impulsen el cicle gastronòmic ‘Revolució a la cuina’, un taller digital que permetrà a tots els mataronins i mataronines gaudir de demostracions culinàries en directe d’alguns dels grans tòtems de la gastronomia maresmenca.

La temporada s’inaugurarà per la porta gran (18 de març a les 18.30h) amb el xef Raimon Braun Reixach, del mític Restaurant Hispània. El fill i nebot respectivament de les germanes Reixach, serà l’encarregat de mostrar la qualitat de la cuina del Maresme. De l’Hispània no us direm res que no hàgiu llegit abans, un restaurant on la bona cuina i el producte són els protagonistes. El maridatge de vi en aquesta ocasió serà a càrrec de Raventós d’Alella, un celler innovador que compta amb vins de constant evolució, respectant sempre el producte natural i la identitat del territori. A l’abril (dia 16 a les 18h) el xef Víctor Saz Vega, del Restaurant Som Terra de Mataró, serà l’encarregat de parlar-nos dels secrets de l’arròs i la fideuà.

Un menú increïble

Al mes de maig (dia 14 a les 18h) la fruita reina del Maresme serà la protagonista del cicle. La Laura Martín, xef de postres i propietària de la pastisseria Sweet Dreams de Mataró, ens ensenyarà a preparar tres postres amb maduixes.El maridatge dels tallers d’abril i maig serà càrrec del Celler Can Roda, un celler de 20 hectàrees de vinya que té la voluntat de recuperar les vinyes de la DO Alella a través del cultiu ecològic. Té la peculiaritat de ser l’únic celler de Catalunya que cultiva la varietat moscatell amb DO Alella.

Un taller digital que permetrà gaudir de demostracions culinàries en directe

La temporada de la revolució culinària es tancarà l’11 de juny (18h) amb cuina italiana i de la mà del xef Franco Randazzo, propietari del Restaurant Caminetto. El Caminetto és un restaurant molt conegut a Mataró tant per la seva cuina com per la seva ubicació. La seva nova ubicació és una casa senyorial de finals del segle XIX, amb un passat històric endinsat en la burgesia mataronina de l’època. El maridatge d’aquest darrer taller de primavera serà a càrrec de Caves Titiana. Des de 1920, Parxet elabora cava a la zona d’Alella, on es troben la pansa blanca i els sòls de sauló i treballen seguint el mètode tradicional d’elaboració d’escumosos ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img