Anunci Publicitarispot_img
MataróDinàmicsLa primera mascareta FFP2 biodegradable del món s'ha fet al Maresme

La primera mascareta FFP2 biodegradable del món s’ha fet al Maresme

spot_img

Palens és el proveïdor de mascaretes del Govern espanyol i de la Casa Reial i ara ha n’ha creat una amb derivats del blat de moro

Palens, empresa de Vilassar de Mar, està a punt de treure al mercat la primera mascareta FFP2 biodegradable del món. L’empresa maresmenca és troba immersa en el procés d’homologació a nivell europeu que cal superar abans del llançament del producte. Palens s’ha convertit en tot un referent nacional en la fabricació de mascaretes i és per això que l’empresa ha volgut fer un pas endavant en innovació per ser respectuosa amb el canvi climàtic i el medi ambient.

“Hem consultat un estudi que diu que aquest any s’utilitzaran 7.200 milions de mascaretes a Espanya. Es calcula que un 1% d’aquestes mascaretes, 72 milions, acabaran dins del mar. No ens ho podem permetre”, assegura Òscar Palencia, fundador de Palens. La companyia va de la mà del CSIC en aquest nou projecte. “Les mascaretes estan fetes amb derivats d’origen vegetal. Hem investigat com diversos derivats del blat de moro poden convertir-se en un nou material semblant al que s’utilitza a les FFP2 normals. Aquest compost protegeix del virus, de les partícules i filtra a la perfecció”, destaca Palencia. De fet, les mascaretes biodegradables tenen una vida útil de 48 hores i un filtratge superior al 94%.

150.000 unitats al dia

Tot i que encara s’ha de superar el dur procés d’homologació, des de Palens transmeten confiança. “Esperem que en un parell de mesos les noves mascaretes biodegradables ja puguin ser al mercat”, afirma Òscar Palencia. Des de l’inici de la pandèmia, l’empresa de Vilassar de Mar va decidir apostar per la producció de mascaretes per cobrir les necessitats del sector sanitari.

“Els hospitals encara necessitaran anys per fer vida sense les FFP2 i creiem que els usuaris del transport públic també. La idea de Palens és continuar produint mascaretes a Espanya, amb proveïdors nacionals i sense dependre del mercat exterior”, exposa Palencia. Actualment, Palens és capaç de fabricar 150.000 unitats de mascaretes en un dia, xifra que es tradueix en 4.5 milions en un mes. “M’agradaria que les noves mascaretes biodegradables no superessin el preu de 2 euros. La seva producció és una mica més costosa que les normals, però lluitarem per estar en aquesta línia”, anuncia el CEO de l’empresa.

Proveïdors de Govern i Casa Reial

Les mascaretes FFP2 que Palens produeix compten amb doble filtre de nanofibres i meltblown que per la seva seguretat han estat homologades pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CISC). En conseqüència, Palens s’ha convertit en proveïdor tant del Govern com de la Casa Reial, institucions que han valorat que la producció està feta 100% a Vilassar de Mar (El Maresme) com l’efectivitat vers al virus. Totes les mascaretes que utilitzen els membres de l’Executiu espanyol i de la Casa Reial són les de Palens

Anunci Publicitarispot_img
Anunci Publicitarispot_img

Articles similars

Anunci Publicitarispot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img