Anunci Publicitarispot_img
MataróNotíciesLa policia alerta d'una nova tècnica per perpetrar robatoris a domicilis

La policia alerta d’una nova tècnica per perpetrar robatoris a domicilis

Anunci Publicitarispot_img

Es col·loquen fils de cola entre el marc i la porta d’entrada per saber si hi ha algú a l’interior i poder cometre el robatori

Les ocupacions i els robatoris són dos dels delictes que més problemes de convivència i seguretat generen a Mataró. Tot i que durant els mesos de confinament els furts van patir un notable descens, els assalts a domicilis se segueixen succeint. El Ministeri de l’Interior va xifrar en un 19,4% la baixada de la criminalitat aquest 2020, però els robatoris a les llars es mantenen a nivells semblants a la època prepandèmia.

Per això, des dels cossos policials s’ha volgut comunicar un innovador sistema que els lladres utilitzen per saber si una llar està buida per entrar-hi. L’objectiu és posar els ciutadans en alerta i promoure que denunciïn ràpidament si detecten aquests senyals.

La nova metodologia per robar

Es tracta d’un sistema molt difícil de comprovar a simple vista, i que informa ràpidament als lladres sobre si l’habitatge es troba buit. Bàsicament, s’utilitzen fils de cola o silicona que es col·loquen entre el marc i la porta d’entrada, i gràcies a ells poden saber si hi ha algú o no a l’interior.


Si els lladres troben el fil trencat, vol dir que la porta s’ha obert i que hi ha gent dins de l’immoble. Però si el fil es manté intacte, saben que la casa està desocupada i poden actuar amb tranquil·litat ■

Anunci Publicitarispot_img

Articles similars

Comentaris

Anunci Publicitarispot_img

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img