MataróCulturaPierre Radisic mostra unes Santes diferents a l’exposició “Jocs quadrats”

Pierre Radisic mostra unes Santes diferents a l’exposició “Jocs quadrats”

spot_img

Ha sintetitzat l’exposició en tres temes que són essència de Les Santes: la Barram, els Gegants i els Nans. L’exposició s’inaugura avui a les 19:30h

Divendres 1 de juliol a les 19.30 h s’inaugura la mostra fotogràfica de Les Santes 2021 a La Presó, seu del M|A|C. Pierre Radisic va fotografiar una Festa Major excepcional, amb restriccions a causa de la Covid-19, i el resultat és una exposició que no té res a veure amb les dels darrers anys. Es podrà visitar fins al 4 de setembre.

En un món saturat d’imatges de Les Santes, el fotògraf belga Pierre Radisic ha decidit retratar aquesta festivitat des d’una mirada sorprenent. Per ell, el Subjecte és més important que la descripció i, per aquest motiu, en aquesta exposició no vol observar la part més folklòrica, sinó que la vol experimentar amb detalls i sensacions d’una manera conceptual i amb una proposta estètica molt suggeridora.

Radisic és un fotògraf que convida l’espectador a jugar i entendre el sentit visual d’una manera molt original. Ha sintetitzat l’exposició en tres temes que són essència de Les Santes: la Barram, els Gegants i els Nans.

La primera sala se centra en la Barram. Acompanyada per un cel gris, la Barram de l’any passat va fer que les explosions formessin petits núvols foscos. A la sala hi ha dos conjunts de vint-i-cinc fotografies d’aquestes explosions, presentades com si fossin capses de xocolatines.

La segona sala mostra els Gegants. El fotògraf mataroní ha volgut apropar-se a ells d’una manera molt emocional: els despulla de roba i complements anecdòtics i els presenta de forma directa i mida humana. Així, els descontextualitza de la festivitat, descobrint la seva cara més íntima i expressiva. Un vídeo minimalista projecta una animació dels seus rostres per il·lustrar aquest concepte. A la darrera sala hi podem veure setze imatges de Nans des d’una nova perspectiva ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img