Mataró“El nou Port de Mataró aposta per la sostenibilitat i per gaudir...

“El nou Port de Mataró aposta per la sostenibilitat i per gaudir del mar”

spot_img

Entrevista a Margarita Díez, gerent del Port de Mataró. La seva remodelació suposa una injecció de potència econòmica per la ciutat

El nou Port de Mataró inaugura un enorme ventall d’oportunitats per la ciutat en diferents àmbits. La remodelació de les seves instal·lacions suposa una injecció de potència econòmica per la capital del Maresme i l’obertura d’un nou espai obert a la ciutadania per connectar amb el mar, la gastronomia, l’esport i la cultura. En parlem amb Margarita Díez, gerent del Port.

El Port fa goig. Què sent?

Doncs crec que tots sentim una gran satisfacció. Hem pogut enllestir un procés d’obres complicat, perquè el domini d’actuació era molt ampli i els objectius que es perseguien també eren molt ambiciosos. Penso que el resultat és ben visible i ens permet obrir un canvi d’etapa on el Port de Mataró serà un element molt més present en la vida dels mataronins i mataronines.

Què es busca en aquest canvi d’etapa?

Apostar per un públic més familiar; un públic amb uns valors més socials. Celebrem que les concessions dels locals del Port s’hagin donat a activitats que nosaltres considerem prioritàries: la restauració, l’esport i la nàutica. Les dues darreres són dos dels valors que defineixen el Port i han de donar l’oportunitat a la gent de gaudir del preciós mar que tenim a Mataró i al Maresme.

Es buscava atreure públic de dia?

Sí. I hem vist que la remodelació està sent un èxit. La nova font ens està generant molts visitants. A la mainada li encanta venir a jugar amb l’aigua, i això atreu els pares i més familiars. Comptem amb diferents itineraris de passeig i d’un entorn molt agradable on prendre alguna cosa mentre els més petits s’ho passen d’allò més bé en un entorn segur com la font. També rebem moltes visites de persones que utilitzen les zones d’entrenament a l’aire lliure. Creiem que aquesta aposta per la sostenibilitat i la integració és bàsica pel Port.

Port i cultura aniran de la mà?

Sí. Quan vam traçar la renovació del Port vam demanar que als dos extrems de la zona comercial hi havien d’haver dos pols d’atracció. Un és la font, que ja funciona a ple rendiment, i l’altre l’hem situat a la Plaça del Mirador; just al costat oposat. Volem que a la plaça hi passin coses. Que sigui un espai dinàmic al servei de la ciutat. Des del primer moment estem treballant en un calendari d’activitats per lliurar l’espai als operadors i que ells puguin realitzar accions de promoció, accions culturals o accions lúdiques. La cultura i el Port aniran de la mà.

Per què aposteu pel Posidònia Fest?

El Posidònia Fest, a través del Segell Microscopi, ha estat la primera iniciativa que el Port ha rebut per tal d’establir-se com a nou espai cultural important a Mataró. Nosaltres tenim la sostenibilitat com a gran objectiu. Fa poc que hem obtingut la bandera blava i estem davant d’un dels alguers de posidònia més importants del Mar Mediterrani. Per tant, hem de ser uns forts prescriptors mediambientals. El Posidònia Fest va entendre aquesta filosofia sostenible i s’hi ha encaixat a la perfecció. Podem donar a conèixer la posidònia i oferir a Mataró música de qualitat, amb artistes d’un gran nom, amb grups de casa nostra i amb gran protagonisme d’artistes femenines. Crec que serà tot un èxit.

Per què ha d’evolucionar un Port?

El Port de Mataró va néixer en una època de construcció. L’element més important era disposar d’un equipament físic. Quan es van acabar les concessions vam creure convenient apostar per una transformació integral. Jurídicament hi havia uns títols que s’havien exhaurit i físicament el canvi climàtic ens obliga a adaptar les infraestructures. A nivell social, al Port de Mataró hi havia algunes activitats que generaven problemes de seguretat i que calia canviar.

Per on passa el futur del Port?

Un cop veiem que disposem dels recursos econòmics per fer les obres, la transformació és imparable. La remodelació ja està feta. Hem completat el canvi d’operadors. El concurs està fet i hem assolit l’objectiu d’atraure aquelles activitats que responguin a la realitat moderna d’un port. Ara esperarem que els operadors obtinguin les llicències d’activitat per fer les seves pertinents obres i obrir al públic. Volem que tots els mataronins i la resta de visitants puguin gaudir d’una experiència única al Port de Mataró

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img