DestacatsMataró celebra la Setmana Europea de la Mobilitat

Mataró celebra la Setmana Europea de la Mobilitat

spot_img

Pedalada Popular, cursos per aprendre a anar en bici i tastets de vehicles elèctrics

La Setmana Europea de la Mobilitat, del 16 al 22 de setembre, porta a Mataró un programa ple d’activitats adreçades a sensibilitzar per una mobilitat sostenible. Diferents entitats, empreses i organitzacions de la ciutat, així com l’Ajuntament de Mataró, organitzen activitats i actes al llarg d’aquesta setmana i, en alguns casos, s’allargaran fins a l’octubre i novembre.

Aquest diumenge va tenir lloc la Pedalada Popular, organitzada pel BACC (Bicicleta Club de Catalunya) en col·laboració amb altres entitats. La sortida i arribada va ser al Pati del Cafè Nou, on hi havia un punt d’inspecció i manteniment de bicicletes dinamitzat per Coop de Pedal, SCCL. Al llarg de la setmana també hi haurà diferents tallers de reparació de bicicletes o patinets elèctrics.

La Pedalada és una “manera de fer visible anar amb bicicleta i conscienciar que la bicicleta és una solució per molts dels problemes mediambientals i de mobilitat” segons explica el portaveu de BACC, Miquel Lleixà. També es va destacar la feina del departament de Mobilitat i “l’esforç, a vegades amb llums i ombres, per fer una Mataró més sostenible amb la mobilitat i, especialment, amb la bicicleta”.

Entre els diferents actes programats per aquesta setmana, destaquen tres xerrades, que es faran a l’Espai Mataró Connecta: “Avaluació i millora de la xarxa ciclista” de Mataró, que serà dilluns 19 a les 19 h, organitzada pel Servei de Mobilitat; “Xerrada i tastet de cotxes elèctrics”, organitzada dimarts 20, de 18 a 21 h per SOM Mobilitat i Fridays for Future; i “Canvis d’actitud envers la mobilitat”, a càrrec de l’ambientòleg Andreu Escrivà i organitzada pel servei de Mobilitat, que serà dimecres 21 a les 19 h.

Una de les novetats d’aquesta edició de la Setmana Europea de la Mobilitat són els cursos gratuïts per aprendre a anar en bicicleta, adreçats als adults. Se n’han programat de diferents nivells: d’iniciació (els dimarts d’octubre) i de perfeccionament (els dimarts de novembre), a càrrec de Biciclot, SCCL.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img