DestacatsJoguines El Tobogán tanca després de 38 anys

Joguines El Tobogán tanca després de 38 anys

spot_img

Està previst que la botiga continuï oberta fins Nadal, amb la venda d’articles en liquidació

La María Fernández i en José Antonio Sánchez fa 38 anys que estan darrere del taulell de la botiga de joguines El Tobogán. Ara, després de molts anys resistint a la venda online, han decidit tancar. La botiga, situada a la ronda O’Donell del barri Peramàs, és un punt de referència de la ciutat i una de les botigues clàssiques de joguines de Mataró i del Maresme.

Fa dues setmanes van penjar el cartell de liquidació i tenen previst quedar-se a vendre les últimes joguines fins Nadal. La liquidació i tancament de la botiga és principalment per dos motius: la jubilació dels dos propietaris, i la dificultat en què es troben les botigues de barri i el comerç petit enfront de les grans distribuïdores. “Som una botiga que ha estat de manera continuada durant 38 anys, però ha arribat un punt on no es pot continuar” apunta en José Antonio i fa referència als grans d’Amazon: “No permeten seguir funcionant”.

La botiga El Tobogán, que va obrir l’any 1985 a l’altra banda del carrer i va canviar l’any 1994 al local on segueixen, és un comerç proper a la ciutadania, que ofereix assessorament i tracte personalitzat  al client. “Nosaltres érem una botiga molt gran, possiblement la botiga amb més assortiment de joguines de tot Mataró i part de la comarca” assegura el propietari de la botiga, José Antonio, i explica que tot va canviar amb l’evolució d’internet: “La gent venia, feia una foto, s’anava i ho comprava per internet”.

En veure aquestes pràctiques, van decidir prohibir fer fotos dins de la botiga. “Aquí s’arribaven a fer videoconferències i després que tenien la informació i l’assessorament et deien ‘ja et diré alguna cosa´” assenyalen els propietaris. També comenten que hi ha clients que pressionen si veuen un preu més econòmic a Internet perquè els hi rebaixin i comprin. “Coses així et van cremant” declara en José Antonio.

La botiga va plantejar-se la venda online fa uns anys, en veure el creixement de les botigues i plataformes online, però per edat i perquè s’havia de reformar tot, no era factible: “Vam decidir continuar una mica més de temps amb la venda tradicional”, que és justament el que els caracteritza. La María i en José Antonio defineixen El Tobogán com la botiga on pots trobar allò on no trobés enlloc, per la gran varietat de joguines que treballen.

En un món globalitzat, la convivència del comerç local i de barri amb la compra per Internet és complicada. Els propietaris del Tobogán destaquen que igual que les botigues de joguines, ja no queden gairebé papereries de barri. En José Antonio ho té clar: “El futur de les botigues de barri és tancar-les totes i quan el barri es quedi sense aquests punts, ens adonarem que hem deixat perdre un servei important, però ja no tindrà solució”.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img