MataróMataró reservarà un 30% dels nous pisos per habitatge de protecció oficial

Mataró reservarà un 30% dels nous pisos per habitatge de protecció oficial

spot_img

El ple aprova inicialment la mesura per a les construccions plurifamiliars de més de 600 m²

El Ple ordinari del mes de setembre va aprovar inicialment la mesura que pretén regular el mercat de l’habitatge a Mataró: la reserva d’un 30% dels nous pisos per habitatge de protecció oficial. La mesura inclou les noves construccions d’habitatge, determinades obres d’ampliació o rehabilitació en sòl urbà consolidat i en parcel·les que permetin més de 600 m² de sostre d’habitatge plurifamiliar.

Aquesta modificació urbanística va lligada a la suspensió de llicències, aprovada en el Ple del passat 2 de juny, per a les construccions d’obra nova i determinats supòsits de gran rehabilitació en parcel·les de sòl urbà consolidat amb un sostre d’habitatge plurifamiliar potencial superior a 600 m².

També afecta, en aquest tipus de parcel·les, les obres per a canvi d’ús urbanístic a habitatge del conjunt de l’edifici, i als edificis inacabats, amb les obres aturades des de fa més de 2 anys i la llicència caducada.

suposarà un augment del 2,8% d’habitatge assequible

La mesura, que ara passa per un període d’un mes en exposició pública, té l’objectiu de promoure l’obtenció d’habitatge de protecció oficial a la ciutat. Aquesta modificació està prevista en el Pla de Mandat 2019-2023 i va en coherència amb el Pla Local d’Habitatge aprovat l’any 2018 que remarca la necessitat d’augmentar el parc d’habitatge de protecció oficial al municipi per avançar en el propòsit d’assolir un 15% del parc d’habitatge destinat a polítiques social previst per la Llei del Dret a l’Habitatge.

Concretament, el PLH estima un potencial de 1.352 habitatges de protecció oficial o dotacional per edificar en solars i sectors o polígons en diferent estat d’execució. D’aquests, 330 es troben en sòl que es podria edificar a curt termini. El desenvolupament de tot aquest habitatge potencial suposaria un augment del 2,8% d’habitatge assequible respecte el parc d’habitatge principal.

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img