MataróCulturaMataró, nova referència del SUP Ioga

Mataró, nova referència del SUP Ioga

spot_img

El SUP Ioga consisteix en practicar ioga al mar sobre una taula de paddle surf i, en moltes ocasions, durant la sortida del Sol.

Va néixer a Hawaii i d’allà es va traslladar fins a Califòrnia i el Regne Unit. Sota el nom de SUP Ioga (Stand Up Paddle, dret sobre la taula paddle), aquesta nova disciplina esportiva ha aconseguit, des de fa prop de 10 anys, anar obrint centres especialitzats en els entorns més cosmopolites i surfers d’arreu del món. La seva expansió ha estat absoluta i ha estat ‘apadrinada’ per grans celebritats del ioga com Gisele Bündchen, Jennifer Aniston, Lady Gaga, Tom Hanks, Cameron Díaz o Rihanna. El SUP Ioga consisteix en practicar ioga al mar sobre una taula de paddle surf i, en moltes ocasions, durant la sortida del Sol. Des d’aquest estiu, Mataró s’ha convertit en una de les referències catalanes del SUP Ioga. Una empresa jove – SUP&SAIL – ha aterrat a la nostra ciutat per popularitzar la disciplina. Han obert una oficina al Centre i una guingueta a la Platja del Varador, just davant del CN Mataró. Durant els pròxims quatre anys, en Guillem Rius i la Daina Ortiz oferiran experiències úniques al mar tots els mataronins i mataronines que busquin explorar nous horitzons. Ens ho expliquen en aquesta entrevista.

Què és SUP&SAIL?

SUP&SAIL és una empresa jove especialitzada en activitats aquàtiques, liderada per professionals dedicats a l’esport i la tecnologia. Hem creat un projecte diferenciador que ofereix al client un servei àgil i fàcil en tots els sentits de l’experiència. Venim de la mà de “supyoga.cat”, el primer club esportiu d’Europa especialitzat en l’activitat de SUP Ioga. Volem que Mataró sigui un punt referent en aquesta activitat.

Com està sent l’acollida a Mataró?

La gent de Mataró està mostrant un gran interès per aquest nou punt a la platja. Creiem que podem ser una gran aportació a la ciutat, oferint esport i salut de qualitat a la platja del Varador. Mataró és una ciutat amb molt potencial i que tenia una mancança en activitats aquàtiques. Per això ens vam interessar per crear l’empresa aquí. La ciutat ha de ser un dels pilars més importants pel nostre projecte. Tenim una concessió de quatre anys, i la idea és crear un projecte a llarg termini. Volem treballar perquè els mataronins tinguin l’oportunitat de convertir l’esport a l’aigua en una rutina habitual. Farem tot el possible per oferir un calendari molt complet amb diferents activitats per a totes les edats.

Quin és el vostre tret diferenciador?

Som molt exigents amb nosaltres mateixos. Això fa que la necessitat de millorar cada dia sigui 100% visible. El nostre projecte treballa amb empreses i marques de reconeixement mundial com Decathlon o SUP Yoga World. A part, tota l’experiència del nostre client compta d’una part digital, on l’usuari pot reservar i gestionar totes les seves activitats via web, creant una comunitat i adaptant-nos al món actual de la digitalització. 

Quines activitats oferiu?

Tenim una gran varietat d’activitats per a totes les edats. En primer lloc, lloguer de Paddle Surf per hores. Després oferim cursos de Paddle Surf per a persones que vulguin iniciar-se en l’activitat, tant individuals com grupals. Tots els dimarts fem sortides de Sol a les 6 del matí. En aquest horari oferim les classes de SUP Ioga, una experiència màgica que no deixa ningú indiferent. Fer ioga al mig del mar amb la llum del Sol que surt és quelcom únic. A banda del SUP Ioga i el Paddle Surf, també oferim un servei de lloguer de caiac per hores i diferents activitats per nens i nenes durant els caps de setmana. Una d’elles és l’Hora del Mar, un espai de multi-activitats relacionades amb el mar.

Quins beneficis aporta el SUP Ioga?

En primer lloc, volem recalcar que tota activitat física practicada de forma correcta i conscient és beneficiosa per al cos i la ment. El SUP Ioga és una disciplina que combina la pràctica del ioga sobre taules d’Stand Up Paddle surf. Entre els molts beneficis que aporta, destaquen el treball de l’equilibri constant, ja que es practica en una superfície inestable i per tant ens obliga a mantenir-nos focalitzats; ser molt conscients del moment; de l’aquí i ara. En general, les persones treballem poc l’equilibri. Estem acostumats a executar moltes rutines al gimnàs, però no a treballar aspectes bàsics com aquest. El fet de ser un esport d’aigua fa que treballis diferents blocs musculars de forma voluntària i involuntària. Es treballa tot el CORE, músculs del centre del cos, i sobretot les abdominals. De la mateixa manera, el SUB Ioga també té beneficis a l’hora de millorar la respiració i el sistema immunològic. Ajuda a equilibrar el sistema nerviós, a millorar la flexibilitat i a augmentar la força i l’estabilitat.

És una disciplina accessible?

Totalment. Aparentment sembla difícil, però és apte per a tothom. No és necessari tenir experiència prèvia en SUP Ioga o Paddle Surf. Tenir l’oportunitat de combinar diferents tècniques de meditació i relaxació en un entorn natural, establint una connexió tan especial amb la natural, genera un gran benestar físic i mental ■

Herència d’una tradició mil·lenària

El SUP Ioga prové de dues tradicions molt antigues. Les pràctiques SUP, originàries del Hawaii dels anys 50, i de les tradicions antigues dels pescadors del Perú, la Polinèsia i altres illes del Pacífic. Sembla difícil fixar una data exacta en què l’home va lliscar per primera vegada sobre una onada i determinar els orígens del SUP, ja que hi ha documentació que acredita que en antigues cultures d’Àfrica i Amèrica ja es remava dret sobre diferents embarcacions similars a taules de surf o canoes, propulsades per llargues perxes primer i més tard per pales. Aquestes estructures eren utilitzades per pescar, viatjar, combatre i fins i tot per surfejar onades i arribar a zones remotes. Una de les més antigues conegudes per la civilització és el ‘caballito de totora’, una embarcació creada fa més de 3.000 anys per la civilització precolombina dels Moche de la costa nord del Perú i que encara perdura avui en dia. S’utilitzava per sortir a pescar i estava feta de canya. El ‘caballito de totora’ fa uns 5 metres de llarg i pesa entre uns 50 quilos. Pot suportar un pes de 200 quilos i des de fa 3.000 anys no ha variat el seu disseny ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img