MataróMataró prohibeix als menors de 16 anys conduir patinets elèctrics

Mataró prohibeix als menors de 16 anys conduir patinets elèctrics

spot_img

Les bicicletes, patinets elèctrics i altres VMP que es destinin a una activitat econòmica hauran de disposar d’assegurança de responsabilitat civil

El Ple de l’Ajuntament va aprovar dijous passat, 4 de novembre, la nova Ordenança de Mobilitat. La nova ordenança incorpora les darreres modificacions del Reglament General de Circulació i del Reglament General de Vehicles però va més enllà establint l’edat mínima de 16 anys per conduir patinets elèctrics i altres vehicles equiparables, i obligant a portar casc de protecció homologat.

Tant bicicletes com patinets elèctrics i altres VMP han de circular en les vies urbanes per la calçada (ocupant la part central del carril), les vies ciclistes o per les zones habilitades. Tenen prohibit circular per la vorera i resta de zones de vianants, tal i com també estableix el Reglament General de Circulació (art. 121.5). A l’illa de vianants del Centre només poden accedir les bicis i VMP dels residents i aquelles que es destinin a una activitat econòmica de transport de mercaderies. Els patinets elèctrics i equiparables també tindran prohibit circular per vies que tenen limitada la velocitat a 50 km/h.

Les bicicletes, patinets elèctrics i altres VMP que es destinin a una activitat econòmica hauran de disposar d’assegurança de responsabilitat civil davant tercers i per cobrir danys i perjudicis, i inscriure’s obligatòriament en el registre municipal que s’habilitarà a tal efecte. Si no es destinen a una activitat econòmica la inscripció en aquest registre serà voluntària.

En el cas dels ginys mecànics (patins, monopatins, patinets no elèctrics, etc.), sí poden circular per les voreres i carrers residencials però han d’anar a una velocitat adaptada a pas de persona, i s’estableix l’ús obligatori del casc de protecció homologat per a les persones menors de 16 anys

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img