MataróEsportsDe Mataró als Jocs Paralímpics: l'aventura de l'entrenadora Maria Folgado

De Mataró als Jocs Paralímpics: l’aventura de l’entrenadora Maria Folgado

spot_img

Maria Folgado es troba a Tòquio participant com a membre de l’staff tècnic de la delegació espanyola de l’equip paralímpic

Maria Folgado es troba a Tòquio participant com a membre de l’staff tècnic de la delegació espanyola de l’equip paralímpic. La tècnica basca, mataronina d’adopció, és seleccionadora nacional de la Federació Espanyola d’Esportistes amb Paràlisi Cerebral i és sòcia fundadora de la cooperativa B-Swim Mataró.

Folgado participa en els seus segons Jocs Paralímpics, ja que també va fer-ho a Londres 2012 de la mà de dos nedadors novells en una cita d’aquestes característiques: Alejandro Rojas i Marta Fernández. La fundadora de B-Swim, única dona de la delegació tècnica de natació, va accedir al càrrec amb l’objectiu de promoure i potenciar els nadadors amb paràlisi cerebral dins l’alt nivell espanyol.

Així doncs, com a cap visible de la FEDPC, ha complert amb immillorable nota el seu objectiu, ja que Marta Fernández va aconseguir la medalla de plata i el rècord mundial en els 50 metres papallona S4. El proper 8 de setembre, Folgado tornarà a estar a Mataró per gaudir d’unes merescudes vacances després d’estar confinada durant 21 dies al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, per tal de poder viatjar a Tòquio amb totes les garanties, i així gaudir de l’experiència competitiva d’uns Jocs Paralímpics i tornar cap a casa amb la satisfacció de la feina ben feta i amb la il·lusió de seguir fent créixer l’esport adaptat.

Maria Folgado, basca afincada des de fa més de 10 anys a Mataró, ha estat una referència pel que fa a natació adaptada en tot el territori i la cooperativa B-Swim, amb seu a Mataró, és una de les organitzacions més destacades en el marc nacional pel que fa a la promoció de la natació adaptada, la inclusió i l’articulació de la natació com a mitjà per a la millora física i psicològica de les persones amb discapacitat ■

spot_img
spot_img

Articles similars

spot_img

Comentaris

Instagram

El més popular

Anunci Publicitarispot_img